250 de milioane de iDevice-uri ruleaza iOS 7

  Doar 27 de zile au trecut de la lansarea oficiala a iOS 7 pentru iDevice-uri, iar noua versiune a sistemului de operare ruleaza deja pe 71% dintre terminalele companiei Apple. Desi a avut perioade cand a stagnat sau chiar a scazut usor, rata de adoptare a noii versiuni a sistemului de operare stabileste un nou record pentru orice companie producatoare de terminale mobile. Datele vin de la mixpanel, ei afirmand ca 71.12% dintre iDevice-uri ruleaza iOS 7, 25.34% ruleaza iOS 6, iar 3.54% ruleaza alte versiuni vechi.

  Anul trecut iOS 6 a avut nevoie de 30 de zile pentru a atinge o rata de adoptare de 61%, deci iOS 7 este cea mai populara versiune a iOS lansata pana in prezent. Am vorbit despre procente, iar acum probabil va intrebati de unde am produs cifra pe care o vedeti in titlu in legatura cu numarul de iDevice-uri care ruleaza aceasta versiune a iOS. Ei bine, ea vine de la mixpanel si are la baza declaratiile lui Tim Cook din comunicatul de presa publicat de catre Apple pe 23 septembrie, compania anuntand atunci ca 200 de milioane de iDevice-uri au instalat iOS 7.

  Avand in vedere ca Apple a vandut peste 700 de milioane de iDevice-uri in 6 ani de zile, cei de la Mixpanel au calculat ca 350 de milioane dintre ele ar fi inca active si 250 de milioane ar rula iOS 7.