MySmartEye – o aplicatie menita sa ajute nevazatorii sa descopere lumea inconjuratoare (Video)

[youtube]http://youtu.be/Li3A3HY2vlw[/youtube]

  MySmartEye este o aplicatie disponibila de putin timp in App Store-ul companiei Apple, ea facand parte dintr-un proiect extins care are rolul de a ajuta nevazatorii sa descopere lumea inconjuratoare. O asociatie pentru nevazatori din Singapore a dezvoltat aplicatia si sistemul din spatele ei, ideea in sine fiind extrem de interesanta. Practic utilizatorii isi folosesc aplicatia pentru a inregistra poze cu mediul inconjurator, acele poze ajung in serverele asociatiei, iar un grup de voluntari identifica elementele din poze si trimite utilizatorilor informatii despre ele.

  Intregul sistem functioneaza in baza ajutorului oferit de catre voluntari pentru identificarea elementelor din poze si avand un sistem text-to-speech integrat, aplicatia poate recita tot ceea ce voluntarii scriu. Deocamdata numarul de voluntari este mic si nu exista foarte multe informatii oferite catre nevazatori, insa pe viitor asociatia din Singapore intentioneaza sa implice cat mai multe persoane in proiect pentru a reusi sa ofere un sistem util pentru nevazatori.

Pretul initial:
Numele:
MySmartEye

Gratuit

s





Developer: Tribal DDB, Singa…
Categoria: Utilities


Descriere: MySmartEye is a micro-volunteering initiative designed to crowdsource vision and care for the visually impaired. Using the MySmartEye application, the visually impaired will be connected to micro-volunteer…


Dimensiunea aplicatiei este: 2.6 Mb