iPhone 5S si iPhone 5C – lansarea din 25 octombrie

  Daca ati uitat cumva, din cauza unei aparente nepasari in a promova efectiv evenimentul, pe data de 25 octombrie iPhone 5S si iPhone 5C vor fi lansate oficial in Romania, toti operatorii de telefonie mobila importanti anuntand lansarea. In ciuda anunturilor, niciunul dintre operatori nu a publicat deocamdata oferta comerciala pentru noile terminale si niciunul nu a deschis o sesiune de precomenzi pentru dispozitive, deci va trebui sa fiti foarte rapizi in seara zilei de 25 octombrie pentru a cumpara un dispozitiv.

  Stiu ca multi dintre voi asteptati cateva presupuneri in legatura cu preturile la care vor fi comercializate terminalele, insa este greu de spus in momentul de fata. Am aflat pana acum doar ca unii operatori ar putea renunta la abonamentele dedicate pentru iPhone si vor comercializa terminalele in baza ofertei curente, insa desigur ca separat de abonamentele promovate ca fiind potrivite pentru terminale, oricine va putea achizitiona dispozitivul in baza abonamentului existent, subventia fiind calculata in functie de el.

  Din pacate s-ar putea sa existe o limitare in ceea ce priveste achizitionarea terminalelor la inceput, unii operatori putand alege sa vanda iPhone 5S si iPhone 5C doar abonatilor existenti si abonatilor noi, vanzarile la pret standard urmand a nu fi disponibile in prima faza. Strategia a fost aplicata si in anii trecuti, operatorii concentrand stocurile existente pe fidelizarea bazei de clienti existenta si pe cresterea ei prin abonamente noi, unii comercializand temporar terminalele numai pentru clienti noi.

  In ceea ce priveste posibilitatea de a achizitiona iPhone 5S si iPhone 5C in noaptea zilei de 25 octombrie, cred ca Vodafone si Cosmote vor organiza in mod sigur evenimente si vor avea magazine deschise pentru a comercializa terminalele, iar in cazul Orange probabil vorbim doar despre deschiderea unor magazine. In tara operatorii aleg, in mod normal, sa inceapa comercializarea de terminale iPhone incepand cu ora 0:00 in cele mai mari orase, Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov, Craiova si Constanta putand avea magazine deschise cu unitati in stoc. Desigur ca magazinele online ale tuturor operatorilor vor avea terminalele disponibile pentru achizitie incepand cu ora 12 noaptea, asa ca puteti comanda terminalul online si il puteti astepta acasa.

  Avand in vedere ca stocurile initiale de terminale vor fi mici, ar fi bine sa fiti online sau la un magazin fizic pentru a cumpara un terminal repede, altfel ati putea avea mult de asteptat.