Prima Pagina Apple OS X Mavericks imbunatateste radical substantia autonomia bateriei Mac-urilor

OS X Mavericks imbunatateste radical substantia autonomia bateriei Mac-urilor

  La lansarea MacBook Air 2013, Apple a anuntat ca laptop-urile sale sunt capabile sa obtina pana la 12 ore de autonomie a bateriei pentru utilizare obisnuita, OS X Mountain Lion fiind utilizat pentru teste. Ceea ce spunea Apple atunci nu mai este valabil, deoarece acum Air-urile sale obtin pana la 15 ore de autonomie multumita OS X Mavericks si vorbim despre o crestere de peste 3 ore in ceea ce priveste perioada de utilizare. Pentru teste a fost utilizat un script care combina navigare web pe anumite website-uri si editarea de texte, iar rezulatele au oferit o medie de 15 ore de utilizare pentru noile Mac-uri.

I suspect the aggressiveness of the auto-playing Flash ads that happen to be on specific websites on a particular day may partly explain the huge variability in Mountain Lion’s numbers. Some of the lower-scoring Mountain Lion trials may have also had the bad luck to coincide with energy-intensive periodic jobs—jobs that are prevented from running on Mavericks due to AC power or battery-level restrictions as part of centralized task scheduling.  These tests may or may not be representative of how you use your Mac, but regardless, it’s clear that Apple’s efforts have not been in vain. Mavericks really does consume less energy than Mountain Lion when performing the same tasks.

  Desi nu sunt la fel de radicale, imbunatatiri exista si in cazul Mac-urilor vechi, un MacBook Pro 2007 obtinand cateva zeci de minute de autonomie in plus dupa instalarea OS X Mavericks. Practic noile tehnologii implementate in OS X Mavericks imbunatatesc atat de mult sistemul de administrare a aplicatiilor care ruleaza in background si administreaza atat de eficient energia, incat in final putem obtine cu pana la 3 ore in plus de utilizare in cazul MacBook Air-urilor si probabil intre 1 si 2 ore suplimentare pe MacBook Pro-uri.

 • Florin.S

  15 ore de utilizate pe un laptop! Asta chiar e ceva bun!

 • alexandru

  ce inseamna 15.68 hours? la astia ora nu are 60 de minute?

 • AKK

  68% dintr-o ora, adica aproape 41 minute. 🙂

 • atlantis

  nu pt ca ziua are 25 de ore

 • radu

  Banuiesc ca nu ai prea fost la matematica sa iti dai seama ca 15.68 ore inseamna 15ore si inca 0.68 dintr-o ora adica 40.8 min adica 40 de minute si 48 de secunde…

  E greu cu unitatile de masura…

 • ionutzstan

  alex, e vorba de procent, nu de minute…spre ex: 2,75 ore inseamna 2ore si 45 min..imparte ora in procente (60min:100)

 • AllexChyu

  La fel cum 0.5 ore inseamna jumatate de ora si 0.75 ore inseamna 45 min …

 • Eduard

  Azi o sa vad si eu daca a fost imbunatatita viata bateriei. Pe un MB Pro Early 2011 cu bateria schimbata la Noumax pe garantie (are 68 cicluri acum) a fost jale cu Mountain Lion. Sper sa fie mai bine acum

 • Sherman

  Si mie pe mountain lion “imi pleca” bateria mult prea reprde. Am facut upgrade la noul sistem. Sper sa fie mult mai bine!

 • Nu pres cred sa tina mai mult dar speram ca așa va fi. Eu unul mai astept puțin sa vad ce spune lumea. Snow leopard a fost cel mai bun la autonomia bateriei si la cum se misca.

 • Mario

  Mavericks nu numai ca reduce consumul de energie (cautati pe net cum reuseste noul kernel sa faca asta) dar se si misca fantastic. In dimineata asta am pus mana pe laptopul cu Win 7 al unui coleg (i7, 8GB RAM, SSD SATA3 etc adica configuratie de top) si m-a busit rasul cand am vazut cat dureaza incarcarea unui PDF de vreo 15 MB si apoi lucrul cu el (editare, indexare etc). Am luat PDF-ul pe un stick si am continuat lucrul la mine, sub privirile nervoase ale colegului … nervos pe sefu’ ca lui nu i-a aprobat sa-si cumpere Mac :)))

 • djcata

  asta e avantajul sa controlezi si software-ul si hardware-ul …. daca microsoft ar face asta cu windows multe companii ar da faliment sau ar trece pe linux

 • N’Cris

  Pe un MBP din 2010 se simte foarte bine diferenta la baterie, e cam ca si Lion la baterie.