Samsung a fost amendata deoarece platea angajati si bloggeri sa publice pe website-uri comentarii negative despre produsele concurente

samsung logo

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca HTC a cerut unei agentii guvernamentale din Taiwan sa sanctioneze Samsung deoarece platea angajati si bloggeri sa lase comentarii pozitive in legatura cu produsele sale pe website-uri, denigrand in acelasi timp produsele HTC. In baza dovezilor obtinute, agentia guvernamentala din Taiwan a luat decizia de a amenda compania Samsung cu suma de 340.000$ pentru actiunile sale si, ca sa fiu sincer, amenda este mult prea mica pentru actiuni de acest gen facute de catre o companie care ar trebui sa aiba o strategie diferita.

The FTC set Samsung’s fine at New Taiwan dollars 10 million ($340,000). It also levied smaller fines on two Taiwanese trading companies it said were responsible for mounting the Internet campaign. Earlier this year the FTC fined Samsung NT$300,000 for misleading advertising about the camera functions on its Galaxy Y Duos GT-S6102 phone.

  Probabil decizia vi se pare a fi ciudata, insa ea are la baza faptul ca vanzarile de terminale HTC au avut de suferit in Taiwan din cauza actiunilor coreenilor, asa ca amenda nu acopera nici macar un foarte mic procent din pierderile taiwanezilor. Separat de Samsung si doua companii locale de marketing au fost amendate cu suma totala de 100.000$ pentru actiunilor lor, asa ca in final toata lumea a primit ceea ce merita, mai putin HTC, care a scos un terminal HTC One foarte interesant, dar a avut vanzari putine din cauza actiunilor coreenilor.