iPhone 5S a fost declarat drept cel mai bun smartphone pentru gaming, este mai rapid decat Google Nexus 5

  Rightware, compania care produce diverse aplicatii de benchmarking pentru iDevice-uri si terminale Android, a publicat pe prima pagina a website-ului sau un top in care prezinta cele mai bune smartphone-uri si tablete pentru gameri. Conform top-ului dedicat smartphone-urilor, iPhone 5S cu al sau chip grafic quad-core PowerVR G6430 este cel mai bun smartphone pentru gaming, el avand performante mai bune decat cele ale Sony Xperia Z1, Google Nexus 5, Sharp AQUOS SHL23 si LG G2.

  Fata de iPhone 5 vorbim despre o dublare a performantelor, insa importanta este suprematia in fata Google Nexus 5, un smartphone care inca nu a fost lansat pe piata si este deja mai slab decat iPhone 5S, cel putin in acest rezultate. Veti observa ca toate cele 4 smartphone-uri Android care sunt surclasate de catre iPhone 5S functioneaza in baza aceluiasi chip grafic Adreno 330, deci diferenta de rezultate este data fie de Android, fie de modul in care a fost imbunatatita viteza procesorului grafic, sau de modul in care procesorul principal a fost tactat.

  Daca sunteti interesati de cateva jocuri care sa puna la incercare chip-ul grafic din iPhone 5S, atunci va recomand sa cititi acest articol.

13 COMENTARII

  1. E si normal – toate au rezolutia ecranului mult mai mare decat a IPhone , deci frame-rate-ul va fi mai mic in cazul unui chip video de aceeasi putere .
    Altfel chipurile sunt cam de aceeasi talie .

  2. Nu e o vina a cuiva. Si daca chipul asigura un framerate acceptabil pt fluiditatea jocului , cred ca ecranul mai mare va face diferenta – deci nu pierde nimeni.
    Utilizatorul de iPhone o sa aiba un framerate putin mai mare iar cel de Android un ecran mai mare.
    Oare cine e mai castigat ?

  3. Daca framerate-ul la iOS e 30 si cel la Android 20, zi-mi tu cine castiga. Daca pe iPhone ai grafica 720 la 1136 x 640 si pe Android ai grafica 720p la 1920 x 1080, zi-mi tu cine castiga. Cam asta e ideea. Degeaba ai 1080p la ecran, daca in joc tu mergi pe rezolutia 720p, intelegi ce spun? Acolo chip-urile sunt testate in conditii egale.

  4. doamne ce diferenta mare)) noi nici nu o sa observam diferenta .. nu conteaza cu care dintre terminale o sa jucam,

    “…Si asta e vina cui? In final tot utilizatorul Android pierde. Cate dintre jocurile din Google Play au intr-adevar grafica 1080p?..” nu iti iai 1080p doar pentru jocuri… te asigur ca diferenta se vede intre 720p si 1080p

  5. @claudiu .. se vede ok 😉 nu iti fa griji .. iar uneori ecranul min la jocurile cu grafica mai proasta iti da impresia ca ai un joc cu calitate mai buna 🙂

  6. Oricum o dati si aici nu vreau sa tin cu ursul, diferenta intre 720p si 1080 este absolut nesesizabila.
    Insa am o problemă pe care eu nu o pricep:
    -daca plasticaraia asta de nexus 5 nu a fost lansata, cum au facut astia teste cu el?
    Stima cititorilor blogului.

  7. Inainte de a lansa un produs pe piata el este testat de anumite persoane.Oricum iPhone 5S este smartphone-ul cel mai tare la ora actuala.Zaone si daca imi iau iPhone 5 o sa fie bine?Adica mai primeste update-uri?