De-a lungul anilor, iDevice-urile isi pastreaza valoarea mult mai bine decat terminalele Android si nu numai

  V-am spus in repetate randuri ca terminalele Apple isi pastreaza valoarea mult mai bine decat competitorii direct pe masura ce anii trec pe langa ele, iar acest lucru este demonstrat din nou de un studiu publicat in SUA. Analizand preturile second-hand a 40 de smartphone-uri si 23 de trablete premium, un analist al unei agentii de analiza din SUA a descoperit faptul ca terminalele iPhone sunt cu 128$ mai scumpe decat competitorii direct, in timp ce tabletele iPad au un pret cu 67$ mai mare.

Our data suggests this is largely independent of the duration the product has been on the market, even (3 to 4 years) out when virtually all other competing values have virtually no value. Given an extremely thriving secondary market, this premium is effectively a subsidy for consumers.

  Interesant este faptul ca potentialii cumparatori nu se uita chiar atat de atenti la perioada de disponibilitate pe piata a unui terminal mobil, ci pretuiesc mai mult iOS-ul si App Store-ul. Practic posibilitatea de a accesa ecosistemul celor de Apple reprezinta unul dintre factorii cheie pentru achizitionarea acestor terminale second-hand, iar ani si ani de date confirma faptul ca un iPhone second-hand va aduce mai multi bani unui vanzator decat orice alt terminal mobil din aceeasi generatie cu el.