Prima Pagina Apple Apple ordona inchiderea unui website care monitoriza stocurile iDevice-urilor din Apple Store

Apple ordona inchiderea unui website care monitoriza stocurile iDevice-urilor din Apple Store

  Lansarea iPhone 5S si cererea extrem de mare pentru terminal a motivat un dezvoltatori sa produca un website care verifica stocurile Apple Store-urilor din intreaga lume. Prin intermediul unei interfete intuitive, el oferea utilizatorilor posibilitatea de a verifica stocurile magazinelor Apple si de a afla daca terminalele iPhone 5S, iPhone 5C sau tabletele iPad Air sunt in stoc si disponibile pentru achizitie. Chiar daca acest website este cat se poate de util pentru cei interesati sa achizitioneze produsele companiei americane, cei din Cupertino si-au pus avocatii sa trimita o notificare prin care ameninta detinatorul website-ului cu intentarea unui proces in cazul in care nu isi inchide creatia.

Your Use of the Site. You may not use any “deep-link”, “page-scrape”, “robot”, “spider” or other automatic device, program, algorithm or methodology, or any similar or equivalent manual process, to access, acquire, copy or monitor any portion of the Site or any Content, or in any way reproduce or circumvent the navigational structure or presentation of the Site or any Content, to obtain or attempt to obtain any materials, documents or information through any means not purposely made available through the Site. Apple reserves the right to bar any such activity.

  Ca sa fiu sincer, nu prea inteleg de ce a decis Apple sa atace un website care nu facea altceva decat sa ii ajute pe oameni sa-i cumpere produsele, insa cei din Cupertino sunt recunoscuti pentru deciziile nu chiar atat de populare pe care le iau.

 • Lucian

  Probabil “robotii” fac mare deranj cand monitorizeaza serverele apple. Adica mult trafic.

 • Askforme

  Din cauza strategiei de vanzari…omul merge sa-si ia 5S si nu gaseste…..nerabdator fiind isi ia un 5…cam asta cred eu ca e ideea….adevarul este ca odata intrat intr-un AppleStore…e greu sa iesi de acolo fara sa iti cumperi ceva….chestia asta am patit-o eu de “N” ori.

  O strategie asemanatoare cred ca o foloseste si domnul ZAONE 🙂 . Acum facand o paranteza m-am gandit odata la faza care o patim probabil tota lumea,cand atingi scurt o imagine de pe site (idevice.ro) te duce direct la ea,mai demult nu era atat de sensibila atingerea…..dar procedand in felul acesta, omul cand citeste o stire sta pe site cu cateva secunde in plus fata de cum ar fi stat daca nu deschidea imaginea aceea nefolositoare. Nu ma prea pricep eu daca are cineva sau nu de castigat prin faptul ca stsi mai mult timp pe site..dar mi-am dat si eu cu parerea, cu siguranta nu este rau intentionata parerea mea. IUBESC acest site si toata stima domnului ZAONE.

 • @Askforme: Accesarile multiple si aiurea cresc load-ul inutil la server si asa am probleme cu el. Sensitivitatea aia de care spuneti voi n-are legatura cu mine, nu ma ajuta cu nimic daca accesati o pagina goala in care vedeti doar o poza, serios. Aia e din tema mobila si nu am ce sa ii fac.

 • Claudiu Daniel

  Ma miram si eu de ce in ultimul timp i mi intra aiurea in cine stie ce cand doar dau in sus sau jos , credeam ca doar la mine se intampla !
  In cazul acesta Apple a dat cu stangul in dreptul iar , prezentanduse ca o firma nu foarte transparenta !

 • Foarte enervanta e sensibilitatea asta mare in aplicatie…te umple efectiv de nervi. Trebuie sa fii atent unde pui degetul cand faci scroll