Apple ordona inchiderea unui website care monitoriza stocurile iDevice-urilor din Apple Store

5

  Lansarea iPhone 5S si cererea extrem de mare pentru terminal a motivat un dezvoltatori sa produca un website care verifica stocurile Apple Store-urilor din intreaga lume. Prin intermediul unei interfete intuitive, el oferea utilizatorilor posibilitatea de a verifica stocurile magazinelor Apple si de a afla daca terminalele iPhone 5S, iPhone 5C sau tabletele iPad Air sunt in stoc si disponibile pentru achizitie. Chiar daca acest website este cat se poate de util pentru cei interesati sa achizitioneze produsele companiei americane, cei din Cupertino si-au pus avocatii sa trimita o notificare prin care ameninta detinatorul website-ului cu intentarea unui proces in cazul in care nu isi inchide creatia.

Your Use of the Site. You may not use any “deep-link”, “page-scrape”, “robot”, “spider” or other automatic device, program, algorithm or methodology, or any similar or equivalent manual process, to access, acquire, copy or monitor any portion of the Site or any Content, or in any way reproduce or circumvent the navigational structure or presentation of the Site or any Content, to obtain or attempt to obtain any materials, documents or information through any means not purposely made available through the Site. Apple reserves the right to bar any such activity.

  Ca sa fiu sincer, nu prea inteleg de ce a decis Apple sa atace un website care nu facea altceva decat sa ii ajute pe oameni sa-i cumpere produsele, insa cei din Cupertino sunt recunoscuti pentru deciziile nu chiar atat de populare pe care le iau.