Apple si Samsung se vor intalni din nou in instanta pentru o rejudecare a unuia dintre cele mai cunoscute procese de pe glob

  In vara anului 2012 Apple castiga un proces impotriva companiei Samsung, un juriu american acordand companiei americane daune de peste 1 miliard de dolari in baza incalcarilor brevetelor sale de inventie. Samsung a incercat prin diverse metode sa amane plata acelor sume, reusind sa obtina o rejudecare a acelui caz. Judecatoare care a prezidat cazul initial a considerat ca suma stabilita cu titlul de despagubiri este eronata si a redus-o cu 400 de milioane de dolari, insa in acelasi timp a decis rejudecarea cazului pentru a stabili sumele care trebuie platite pentru 13 terminale care incalca brevetele de inventie ale Apple.

Judge Lucy Koh, who presided over the big Apple v. Samsung patent infringement trial last August, “vacated” $400 million of that award six months later. Responding to Samsung’s complaints, she ruled in March that the jury had made such a hash of some of the damages calculations that they couldn’t be sorted out without a new trial. Many experts believe the new jury will come up with an award smaller than the original $400 million. But it could, in theory, go the other way. (Pending appeal, Samsung is still on the hook for the rest of the $1.05 billion award — roughly $600 million — that’s not part of this trial.)

  Judecatoarea a afirmat ca juriul a gresit cea mai mare parte a calculelor, asa ca trebuie initiat un nou proces cu un nou juriu pentru a calcula inca o data toate sumele, deci in final Apple ar putea primi mai putin decat restul de 600 de milioane de dolari ramasi, sau ar putea primi mult mai mult. Metoda de calcul a daunelor este foarte complicata si samsung a incercat sa o complice cat se poate de mult cu propunerile sale privind stabilirea tipurilor de incalcari si a ratelor de licentiere in baza carora trebuie oferiti banii, deci vom avea, cel mai probabil, un proces foarte lung.

  Noul proces va incepe marti si va fi interesant de urmarit, multa lume asteptand sa vada daca in final Samsung va ajunge sa plateasca vreun ban companiei Apple.

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca este cineva interesat de problemele lor.
    Sa se județe 20 de ani , nu cred ca priește pe cineva, si m-a refer la ambele tabere.

  2. Pe mine ma priveste cand vine vorba de concurenta neloiala, asa cum avem cazul rds rcs in piata romaneasca si nimeni nu face nimic