Terminalele mobile genereaza peste un sfert din traficul de internet la nivel global, iOS-ul ramane “rege”

  Terminalele mobile sunt utilizate din ce in ce mai des pentru accesarea website-urilor de pe intregul glob, iar un studiu publicat recent demonstreaza faptul ca 28% din traficul de internet este facut de pe terminale mobile. Cifra este in scadere cu 1% fara de lunile de vara cand lumea nu prea statea pe la calculator, insa este in crestere cu 10.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Smartphone-urile si tabletele au generat aceasta crestere semnificativa a traficului facut de pe terminale mobile, utilizatorii dorind sa aiba acces la orice website-uri indiferent unde s-ar afla.

  Facand o impartire pe platforme a traficului, aflam ca platforma iOS are in continuare un usor avantaj fata de platforma Android, insa diferenta se micsoreaza de la un trimestru fiscal la altul. Mai interesant decat atat,este faptul ca accesarea internetului folosind tablete iPad ar fi scazut cu 4.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, o scarede ceva mai mica avand loc si in cazul smartphone-urilor Android, insa iPhone-urile si tabletele Android au avut parte de o crestere in ceea ce priveste gradul de utilizare.

  Practic lumea incepe sa faca trecerea la terminale mobile pentru accesarea internetului, iar procentajele de acum s-ar putea dubla in anii urmatori.