UPDATE: iPad Mini cu Ecran Retina – iata preturile oficiale pentru Romania

10

  iPad Mini cu Ecran Retina a fost lansata in cursul zilei de marti in cateva zeci de tari de pe glob, compania Apple evitand sa ofere si Romaniei sansa de a comercializa tableta din primul val de lansari. Dupa cum probabil stiti deja, noul produs al celor de la Apple este mai scump decat cel lansat in cursul anului trecut, diferenta fiind de 77€ in cazul modelului WiFi Only de 16 GB. Diferenta este mai mare in cazul modelului 4G si din pacate acest lucru va afecta inclusiv preturile din tara noastra.

  Daca preturile oficiale ale iPad Mini au inceput de la 1599 RON in tara noastra, in cazul iPad Mini cu Ecran Retina lucrurile nu vor sta absolut deloc la fel. In momentul de fata versiunea de baza a noii tablete are un pret de pornire de 1735 RON in magazinele Apple din strainatate, iar preturile oficiale pentru Romania se vor situa, cel mai probabil, undeva in jurul valorii de 1900 – 2000 RON, asta in cel mai bun caz posibil, preturile putand fi ceva mai mari la unele magazine.

  Chiar daca importatorul oficial de produse Apple va impune preturi mari, exista posibilitatea ca Orange Romania sa ne faca din nou o surpriza placuta si sa comercializeze tabletele la preturile Apple Store-urilor europene, insa ramane de vazut ce se va intampla. Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansata iPad Mini cu Ecran Retina in Romania, sa cred ca pana la sfarsitul acestei luni o vom avea disponibila pentru achizitie in magazine.

UPDATE: Preturile oficiale sunt:

  • iPad Mini cu Ecran Retina 16 GB WiFi Only – 1900 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 32 GB WiFi Only – 2351 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 64 GB WiFi Only – 2785 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 128 GB WiFi Only – 3214 RON.
  • iPad Mini cu Ecran Retina 16 GB WiFi + Cellular – 2496 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 32 GB WiFi + Cellular – 2924 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 64 GB WiFi + Cellular – 3359 RON;
  • iPad Mini cu Ecran Retina 128 GB WiFi + Cellular – 3787 RON.