Prima Pagina Apple Apple ar putea majora din nou preturile terminalelor iPhone in cursul anului...

Apple ar putea majora din nou preturile terminalelor iPhone in cursul anului 2014

  Desi anul acesta compania Apple a majorat preturile europene ale terminalelor iPhone 5S comercializate prin intermediul magazinelor sale, dar si prin cele ale partenerilor, anul viitor am putea avea parte de o majorare suplimentara. Analistii americani vorbesc despre o posibila majorare cu 50 – 100$ a pretului de vanzare al terminalelor iPhone, ei luand in considerare faptul ca in SUA Apple a pastrat neschimbat pretul terminalelor timp de atatia ani de zile. In ciuda oferirii unui pret stabil de-a lungul anilor, implementarea unui ecran mai mare de 4 inch in iPhone 6, compania americana ar putea majora preturile dispozitivelor sale in ideea de a isi pastra profitul la un nivel ridicat, strategie pe care a aplicat-o si acum in afara SUA.

We see the potential for the iPhone 6 price point to move higher, to avoid the (profit) margin erosion that occurred when iPhone 5 launched, When iPhone 5 was launched, Apple’s phone margins declined because the new features (most notably the display) added cost to the bill of materials, yet the price point of the phone remained unchanged. Since we’re expecting a host of new features in the iPhone 6 (including a larger screen), we expect the bill of materials cost of the phone to increase as well.

  Desi profitul Apple a scazut in SUA prin mentinerea pretului la valoarea ultimilor ani, Apple a echivalat lucrurile prin cresteri aplicate in alte zone de pe glob si vorbim despre minim 10€ adaugati la valoarea terminalelor comercializate in Europa. In aceasta situatie, daca informatiile analistilor se dovedesc a fi adevarate, atunci anul viitor ne putem astepta ca iPhone-urile sa fie cu minim 50€ mai scumpe decat in prezent, cel putin pe pietele din Europa, iar ecranul mai mare ar putea sta la baza acestei majorari. Desigur ca indiferent ce pret va aplica Apple acestui terminal, el va inregistra incasari foarte bune in toate pietele in care va fi disponibil, dar ramane de vazut ce va decide Apple in final.

At present, the launch price of iPhone 5S (both subsidized and unsubsidized) is the same as the launch prices for Samsung’s Galaxy S series of flagship phones. As such, we think Apple could get away with a $50 to $100 premium for a larger screen size iPhone 6. We think such a move could avoid the margin erosion that occurred when the iPhone 5 was launched.

 • PoWneR

  Da ar cam trebui sa le mareasca ca si asa sunt prea ieftine.Ce naiba …
  Nu le ajunge cat profit scot …. dar asa sunt toateee companiile americane si poate nu numai , dar in special cele din USA… putin in productie – cat mai mult profit , da ii inteleg trebuie profit e logic , dar cand ai si totul merge ok de ce plusezi in continuare …

 • PoWneR

  PS: nu am citit articolul , doar titlul.

 • reghe

  Astia deja sunt prea jmecheri serios,am vrut să mai cumpăr ceva produse de la ei dar cred că renunţ definitiv la ei.deja ne iau de fraieri cu marketing şi cu alte vrajeli şi după 9 ani de când am produse de la ei am ajuns la această concluzie.
  Peace!!!

 • Pingback: Apple iPhone - discutii generale, deblocare etc. - Page 2430()

 • Amfetamin

  In 28.11.2011 am luat 4S-ul proaspăt aparut de la Vodafone cu 399€ la un ab de 19€/2 ani,acum 5S- e 479€ la un ab de 29€!!! La anul vom avea IPhone 6 la 519€ la ab de 39€/2 ani! Si culmea e ca la liber la operatori prețul e cam la fel,in jur de 710-750 €. Si nu înțeleg de ce??? Am mai zis asta si in alt post dar vad ca zaone nu vrea sa ma lamureasca,sau poate nu stie nuci el motivul…

 • Amfetamin

  Am vrut sa zic prețul la liber care e in jur de 710-750€

 • Marius

  Vor devenii telefoane exclusiviste cu pretul ridicat…..si asa nu si le permite orisicine…