Prima Pagina Apple iCloud a fost tentativa Apple de a “omora” Dropbox

iCloud a fost tentativa Apple de a “omora” Dropbox

  Cu destul timp in urma v-am spus ca Steve Jobs a fost la un moment dat hotarat sa achizitioneze Dropbox, insa fondatorii companiei au refuzat sa isi vanda creatia catre cei din Cupertino, lucru care nu l-a multumit chiar atat de mult pe Jobs. Imposibilitatea de a achizitiona compania care are sute de milioane de utilizatori in lumea intreaga l-a motivat pe Jobs sa porneasca intr-o cursa de “distrugere” a serviciilor oferite de catre ea si astfel sistemul iCloud a luat nastere.

Jobs struck Houston as a straight talker. He told him he returned to Apple because he was frustrated that a company that convinced customers to pay a total of $7 billion a year to use their products could still lose $1 billion. But he was also direct with Houston, telling him that if he couldn’t acquire his startup, was going to come after Dropbox. Six months after that meeting, Houston was watching a Jobs keynote and saw him make good on that promise.

“He was calling out by name and saying he wants to kill us with iCloud,” Houston said.

  Desi Jobs a lansat pe piata iCloud in 2011 si serviciul are sute de milioane de utilizatori in lumea intreaga, totusi functionalitatea sistemului conceput de catre Apple este diferita si limitata. Dropbox-ul iti ofera posibilitatea de a incarca si partaja orice tip de fisiere, in timp ce iCloud-ul se rezuma doar la fisiere necesare din iDevice-uri, care(cu exceptia pozelor) nu pot fi partajate undeva deoarece compania nu permite acest lucru, ba mai mult, nu-ti ofera acces la datele de baza.

  iCloud ca o tentativa de a “ucide” Dropbox este un esec, insa ca si serviciu simplu, util pentru posesorii de iDevice-uri, este un succes.

 • ehehei

  iCloud este un esec punct.

 • Patronu

  Pentru mine e foarte util.Sunt multumit de iCloud,dar folosesc in acelasi timp si dropbox

 • Valentin

  Si eu sunt multumit de icloud! Pot salva filme, poze, documente. Si le am pastrate la nevoie..

 • stavros

  Filmele sunt pastrate pe tot netul,documentele si pozele personale prefer sa nu le am in pastrarea curiosilor…

 • Bogdan^

  Sincer, nu vad asemanarea intre Dropbox si iCloud. Nici la pret, nici la functionalitati.

 • Relu

  Si si. Insa atat timp cat pe Dropbox am ocupati 30 GB din 68, iar pe iCloud 500 MB, asta zice ceva..

 • Dani L.

  Zaone ai punctat superb cu ultima fraza din articol. Bravo!
  Dropbox este pe departe cel mai bun serviciu de acest gen. Asta pentru ca nu s-a inchis cum a facut-o Apple. Ei au mers puternic si pe partea de bussines. Apple a gandit sistemul iCloud doar pentru Apple (un sistem tipic Apple, vezi iOS, OSx etc).
  Oricum eu fosesc ambele servicii si sunt foarte multumit de ele!

 • Andrey

  Dropbox ofera free pana la 20-25 de GB si Apple ofera pe bani acest spatiu de stocare.