Parlamentul german interzice utilizarea iPhone-urilor in sedintele de plen

  Guvernul britanic a interzis utilizarea tabletelor iPad in sedintele de guvern cu doar cateva saptamani de zile in urma, iar recent Parlamentul german a decis sa interzica utilizarea iPhone-urilor in sedintele de plen. Exact precum in cazul guvernului britanic, la mijloc sta frica generata de faptul ca NSA-ul ar spiona sedintele de plen ale Parlamentului din Germania, toti parlamentarii fiind obligati acum sa efectueze apeluri telefonice, din sedintele de plen, doar folosind software care cripteaza apelul, software indisponibil pe platforma iOS.

Under the new government politicians will only make calls on encrypted phones, meaning mobiles which are not protected will become the exception instead of the norm. It means iPhones will no longer be allowed for official correspondence. “Our conversations and communication structure have to be safer,” the government report said, following news that Chancellor Angela Merkel’s phone was being tapped by US intelligence agencies, and that both the UK and US embassies in Berlin allegedly had listing posts on the roof of their buildings. 

  Practic din cauza americanilor toata lumea se va inchide intr-o cochilie de frica spionajului facut de catre agentiile guvernamentale din SUA, iar acest lucru nu este benefic pentru nimeni. NSA-ul a spionat multi lider de guverne si de tari de pe intregul glob, inclusiv cancelarul german, asa ca temerile parlamentarilor sunt indreptatite, iar problema sta la administratia prezidentiala din SUA care in loc sa creasca increderea partenerilor sai in ea, foloseste tactici de spionaj.

5 COMENTARII

  1. Toti care au iphone sau orice alt smartphone sunt spionati! Noul co-procesor M7 inregistreaza orice miscare , nu mai dureaza mult pana cand smartphone-ul o sa imi dea indicatii de cum sa-mi duc viata! Iubesc tehnologia! Urasc spionajul!

  2. Ce legatura are una cu alta? Sedintele parlamentelor, in toate tarile democratice, sunt publice… Probabil e vb de sedintele de lucru in comisii sau la grupuri… Plenul e public…

  3. E tipic: se preia o stire care are are cat de cat sens, se incearca o traducere aproximativa dar se include si textul initial in engleza pentru a nu crea confuzie pentru ca talentul liric al autorului este indoielnic; apoi se introduce o perere personala subiectiva stupida si plina de clisee care incepe cu “practic…”. Fail.

  4. Aicu e vorba de spionaj si politica , americanii singuri si-au tras clapa.A venit si la noi un film cu un iphone inchis ce inregistra audio ambiental. Mi-a fost greata de ce am vazut , treaba a fost premeditata din moment ce americanii au proiectat telefonul fara sa se scoată bateria. Am mai vazut si o demonstratie cu un BB care a fost modificat cu un acumulator tampon ca ibregistra ambiental pana la 15 min cu batetia scoasă.
    Aceste porcarii sunt dictate de unchiul Sam … altfel nu scoti marfa pe piața.
    Problema principala e una profunda: pe cei ce asculta, cine ii asculta?