Apple pregateste lansarea unui nou sistem de plati, angajeaza ingineri capabili

  Dupa ani de zile de zvonuri privind lansarea unui sistem de plati conceput de catre Apple si denumit, de catre presa, iWallet, iata ca acum avem o dovada clara a faptului ca Apple lucreaza la ceva, care nu ar fi in mod neaparat directionat catre consumatori. Intr-o oferta de munca publicata de catre compania Apple recent pe website-ul sau, cei din Cupertino cauta sa angajeze un inginer care sa ajute la dezvoltarea unei platforme de plati mobile diferita de ceea ce exista pana acum pe piata. Compania Apple cauta experti in Ecommerce, domeniul bancar, in implementarea de sisteme de plati in lanturile de distributie ale marilor magazine, insa si oameni specializati pe sistemele de plati utilizate in diverse regiuni de pe glob.

As a Payments Software Engineer on our team, you will help build a next generation payment platform that will push the boundaries in new markets for Apple Retail. You will also be responsible for integrating payment devices, middleware and acquirers into our retail solution. You will be working with business partners, store personnel, banking partners and cross-functional teams within Apple to develop software, controls and processes for payment processing. In this role, you will get the opportunity to gain experience with global payment solutions in the retail industry. You will increase your expertise in the payment industry with hands-on experience on devices, protocols and processes, and learning from the collective experience of a team of very knowledgeable payment experts.

  Apple descrie job-ul ca o oportunitate pentru angajat pentru a crea un sistem grozav si superior celor disponibile in momentul de fata pe piata, insa sa si ajute la implementarea sa in magazinele Apple si nu numai. Apple foloseste in momentul de fata un sistem proprietar de plati in magazinele sale folosind iPod Touch-uri pentru a incasa banii clientilor, insa in viitor acestia ar putea oferi metode mai simple de incasare a banilor. Deocamdata detaliile legate de acest sistem de plati sunt limitate si nu se stie daca Apple va oferi vreodata informatii suplimentare in legatura cu el, insa este clar ca in Cupertino se cauta alternative pentru actualele sisteme de plata si mai devreme sau mai tarziu compania isi va aduce creatia pe piata.