Apple ar trebui sa invete aceasta strategie a Google

  Dupa cum prea bine stiti deja, de-a lungul anilor posesorii de terminale Android s-au plans de lag-ul prezent in interfata sistemului de operare si de problemele de performante intalnite atat in cazul terminalelor de top, cat mai ales in cazul terminalelor mid/low-end. Pentru a rezolva aceste probleme in Android 4.4 KitKat, cei de la Google au abordat o strategie interesanta si si-au obligat inginerii sa foloseasca un Google Nexus 4 cu 512 MB RAM in timpul dezvoltarii sistemului de operare. Aceasta strategie a ajutat inginerii sa optimizeze sistemul de operare pentru a functiona cat se poate de bine pe un terminal cu RAM putin si hardware inferior celui disponibil in terminalele high-end, iar rezultatul final a fost unul satisfacator.

The goal of Project Svelte was basically to reduce the memory footprint to fit into 512 megs. The way we did it, by the way … was to take a Nexus 4 and adapt it to run at 512 megs. The next step was to get KitKat running at a lower resolution and on two processors instead of four. The clock frequency was lowered. To make sure Android engineers were eating their own dog food, they all started using these slimmed down Nexus 4s to get a closer experience of what they were making.

  Facand trecerea de la Google la Apple, probabil stiti deja ca terminalele vechi ruleaza iOS 7 foarte greu, iar compania ar putea invata ceva de la competitoarea sa. Se speculeaza de multi ani ca Apple reduce in mod intentionat performantele terminalelor sale vechi pentru a forta utilizatorii sa faca upgrade la cele mai noi si cred ca acest lucru este partial adevarat. Este clar ca un iPhone 4 vechi de 3 ani de zile nu poate rula iOS 7 la fel de bine precum iPhone 5S, insa ar putea sa o faca mult mai bine, daca si-ar da cineva interesul in Cupertino.

  Cred ca Apple ar putea aplica strategii asemanatoare celor de la Google pentru a le oferi utilizatorilor vechi sansa de a se mai bucura de terminalele lor timp de cateva luni de zile pentru ca in final vor face oricum upgrade daca sunt multumiti. Problema este ca orice companie este facuta pentru a genera profit si in general acesta primeaza in fata utilizatorilor, asa ca eu raman cu o speranta ca intr-un viitor nu foarte indepartat in Cupertino cineva va gandi exact precum au gandit cei de la Google.