Prima Pagina Apple iOS 7.1 beta 1 si problemele Touch ID

iOS 7.1 beta 1 si problemele Touch ID

   iOS 7.1 beta 1 a fost lansat acum aproape doua saptamani de zile de catre compania Apple si reprezinta prima versiune beta a update-ului major care urmeaza sa fie lansat probabil la inceputul anului viitor. Daca din punct de vedere al performantelor si a autonomiei exista doar laude, in ceea ce priveste sistemul Touch ID nu pot spune acelasi lucru. Din pacate odata cu instalarea iOS 7.1 beta 1 sistemul Touch ID al iPhone 5S a inceput sa-mi afiseze primele erori la citirea amprentelor, ele fiind inexistente pana la update.

  Desigur ca am instalat iOS 7.1 beta 1 fara un backup si metoda descrisa de catre mine aici nu are vreo relevanta, deoarece problema are o alta natura. Practic iOS-ul nu mai afiseaza vreun mesaj de eroare la citirea amprentei, ci pur si simplu refuza sa o citeasca, indiferent cat de des sau mult as apasa butonul Home, iar reblocare nu salveaza situatia. Totul se rezolva cu introducerea codului de siguranta si o reblocare, iar problema aceasta stiu ca au intampinat-o multi dintre voi.

  Din pacate daca ati folosit Touch ID fara probleme pana acum, s-ar putea sa intampinati probleme de acest gen de indata ce iOS 7.1 va fi lansat oficial si asta deoarece nimeni nu poate face software perfect. Voi ce experienta ati avut cu iOS 7.1 beta 1?

 • Ovi

  Si eu aceleasi probleme, plus vreo 2 probleme vizuale, care speram sa le ia in considerare, ca am “bug report” la Apple 😛

 • Vizuale?

 • Ovi

  Yep, UI Bugs 😛

 • Daniesy

  Si eu am avut probleme cu touch id. Am facut downgrade la ios 7.0.4 dar probleme tot continua…

 • Ovi

  @Daniesy Chiar ma gandeam sa incerc si eu cu 7.0.4 downgrade, dar eu stiu… poate se decalibreaza Touch ID sensor in timp, poate e doar coincidenta cu iOS 7.1. Vedem pe viitor cu urmatoarele beta 🙂

 • Fane

  A crescut autonomia acumulatorului cu 7.1 ?

 • Claudiu91

  Cand intampinati problemele cu Touch ID incercati sa curatati butonul. La mine functioneaza in 90% din cazuri.

 • symplu

  Pe 7.1 am avut doua respringuri, in rest e in parametrii normali.

 • symplu

  Dar alte Beta-uri nu mai apar ?
  Ramane Beta1 pana la GM / Oficial ?

 • E de soft, refuza sa inregistreze, daca era de la cititor si nu vedea amprenta, spunea ca nu o poate citi, dar in cazul meu nu spune absolut nimic, e ca si cum n-ar avea Touch ID.

 • symplu

  Am activat astazi Dark Keyboard ala din iOS 7.1.
  Observ ca decate ori deschid Mesaje sau orice alta aplicatie care necesita tastatura, mai intai apare pe fundalul acela deschis, iar abia dupa 1 secunda se innegreste. E normal sa aiba delay-ul asta ? Sau este inca un bug ?

  Voi patiti asta ?

 • Larry

  Salut, poate cineva sa adune toate problemele si sa le trimita la Apple? Tin oare cont de ele?
  Experienta mea este urmatoatea:
  – cu amprenta nu am inca problemele enumerate de voi;
  – cu tastatura neagra, intradevar aceeasi problema, apare deschisa la culoare iar dupa ~1 secunda se innegreste;
  – tonurile de alerta, nu mai stiu exact la ce fel de alerta, oricum nu cel de apel, orice ton as alege, se aude cel default;
  – o alta problema inca ne sesizata de voi, unele pagini web imi inchid safari-ul. Iese pur si simplu din el.
  Deocamdata cam atat.
  IOS 7.1 beta 1, iPhone 5s 16Gb

 • Seby

  Daca e problema de soft e bine , ca sigur vor face ceva , dar mi-e teama sa nu fie problema cu cititorul care dupa o perioada (cam scurta 🙁 din pacate ) sa se buleasca :(.
  Raman la obiceiurile vechi si pana la ios x.1 nu cumpar un idevice nou.

 • Cristi

  Am un iPhone 4 si am facut marea greseala sa-mi fac actualizarea de soft la IOS 7. In acest moment telefonul meu care mergea destul de bine este jalnic, se blocheaza permanent, bateria tine mai putin. Acesta va fi ultimul Iphone al meu imi bag ceva in telefoanele si softul lor de rahat.

 • Gelu

  Ios 7.1 se misca mai bine decat 6.1.3 pe iphone 4. Legat de autonomie la baterie am “reusit” 7 ore usage in 48 ore de la incarcare ceea ce mi se pare foarte ok. Una peste alta inpece sa imi placa ios 7.

 • Danny

  @Gelu: Cand vreodata se va misca 7 mai bine decat 6? Niciodata. Iphone 4 este depasit din pacate, raman la 6.1.3.

 • Larry

  @Danny, ai incercat sa dezactivezi toate nebuniile consumatoare de curent? Actualizari app si icloud, notificari, paralax, etc? Sincer, dupa toate setarile si eu am reusit sa fac telefonul sa-mi tina 2 zile, ce e drept in Edge si internet wifi. Ar mai fi si bateria, care la un i4 are totusi ceca ani. Din experienta iti spun ca dupa inlocuirea bateriei pe un 4s am ramas surprins placut de autonomie.