Prima Pagina Apple Un avocat factureaza o suma neasteptat de mare pentru doua saptamani de...

Un avocat factureaza o suma neasteptat de mare pentru doua saptamani de monitorizare a companiei Apple

  Deoarece nu a fost chiar atat de “cuminte” si a incercat sa manipuleze piata ebook-urilor din SUA, un judecator a stabilit ca un avocat sa monitorizeze activitatea companiei Apple dupa ce aceasta a fost actionata in judecata pentru strategia sa de vanzare a ebook-urilor. Barbatul din imagine se numeste Bromwich, iar pentru primele doua saptamani de monitorizare a companiei Apple, el a facturat celor din Cupertino suma de 138,432$, una  colosala chiar si pentru Apple, o companie obisnuita sa plateasca zeci sau poate chiar sute de milioane de dolari anual catre avocati.

Bromwich’s invoice for his first two weeks of work was $138,432, the equivalent of 75 percent of a federal judge’s annual salary, Apple said in its filing, which described the administrative surcharge as “unprecedented in Apple’s experience. Mr. Bromwich appears to be simply taking advantage of the fact that there is no competition here or, in his view, any ability on the part of Apple, the subject of his authority, to push back on his demands,” lawyers for Cupertino, California-based Apple said in the filing.

  Avocatul si-a facturat cate 1100$ pentru fiecare de ora petrecuta lucrand la cazul celor de la Apple, adaugand inca 15% ca suma “administrativa”, totalul fiind de 1265$ pe ora facturati catre Apple. Totalul de 138,432$ reprezinta aproximativ 75% din salariul anual al unui judecator federal, iar cei de la Apple cer acum ca suma sa fie redusa la o valoare normala, insa ramane de vazut daca judecatoarul care prezideaza cazul va fi de acord.

  • Cristi

    Eu unul n-am inteles mare lucru din articolul asta. Apple nu a fost cuminte, un judecător a hotărât ca un avocat sa urmărească etc. etc. De ce avocat? De sa-l plateasca Apple ? Incurcata situatia s-au felul cum ai pus-o tu pe “hartie” zaone

  • E incurcata pentru ca procedura in sine e complexa si probabil nu a fost prezentata vreodata la TV prin Romania. Un avocat specializat in ceva a fost numit de o instanta sa monitorizeze modul in care face Apple business cu ebook-uri si sa verifice contractele incheiate cu alte companii, sa verifice comunicatiile dintre ele, etc, iar Apple este nevoita sa il plateasca pentru ca a fost acuzata de stat de incalcarea legistlatiei antitrust si a pierdut procesu.

  • Understood, 10x

  • mih_i

    Vorba romaneasca pt astfel de situatii este “prost nu e ala care cere pretul, ci ala care plateste pretul”. Pe de alta parte, se poate spune ca Apple a dat o spaga destul de mica pentru tara in care amenzile ajung la miliarde de dolari pt companiile mari.