Un avocat factureaza o suma neasteptat de mare pentru doua saptamani de monitorizare a companiei Apple

  Deoarece nu a fost chiar atat de “cuminte” si a incercat sa manipuleze piata ebook-urilor din SUA, un judecator a stabilit ca un avocat sa monitorizeze activitatea companiei Apple dupa ce aceasta a fost actionata in judecata pentru strategia sa de vanzare a ebook-urilor. Barbatul din imagine se numeste Bromwich, iar pentru primele doua saptamani de monitorizare a companiei Apple, el a facturat celor din Cupertino suma de 138,432$, una  colosala chiar si pentru Apple, o companie obisnuita sa plateasca zeci sau poate chiar sute de milioane de dolari anual catre avocati.

Bromwich’s invoice for his first two weeks of work was $138,432, the equivalent of 75 percent of a federal judge’s annual salary, Apple said in its filing, which described the administrative surcharge as “unprecedented in Apple’s experience. Mr. Bromwich appears to be simply taking advantage of the fact that there is no competition here or, in his view, any ability on the part of Apple, the subject of his authority, to push back on his demands,” lawyers for Cupertino, California-based Apple said in the filing.

  Avocatul si-a facturat cate 1100$ pentru fiecare de ora petrecuta lucrand la cazul celor de la Apple, adaugand inca 15% ca suma “administrativa”, totalul fiind de 1265$ pe ora facturati catre Apple. Totalul de 138,432$ reprezinta aproximativ 75% din salariul anual al unui judecator federal, iar cei de la Apple cer acum ca suma sa fie redusa la o valoare normala, insa ramane de vazut daca judecatoarul care prezideaza cazul va fi de acord.