Prima Pagina Android 40% dintre tabletele iPad achizitionate in cadrul BLACK FRIDAY 2013 au fost...

40% dintre tabletele iPad achizitionate in cadrul BLACK FRIDAY 2013 au fost cumparate de catre posesori de terminale Android

  Tabletele iPad au fost in topul preferintelor clientilor cu ocazia BLACK FRIDAY 2013, iar 40% dintre achizitii au fost facute de catre posesori de terminale Android. Cifra este extrem de interesanta si dovedeste faptul ca posesorii de terminale Android nu-si doresc tabletele care ruleaza acelasi sistem de operare, ci isi doresc un produs al celor de la Apple, desi el ruleaza un sistem de operare diferit, cu functionalitate mult diferita. Totusi, pentru Apple vestile sunt foarte bune, deoarece acest lucru demonstreaza cat de deschisi sunt posesorii de terminale Android si cat de usor pot fi ei convinsi sa renunte complet la Android pentru iOS, din moment ce detin deja un produs al celor din Cupertino.

To our surprise, however, we found that roughly 40% of Black Friday iPad purchases could be attributed to existing Android smartphone users.  This discovery clearly poses a challenge for Android moving forward and heightens the importance of Chromecast as Google competes for mindshare in the living room of the future.

  Statisticile se aplica doar pentru SUA, insa exista sanse mari ca ele sa fie similare si in alte zone de pe glob, asa cum s-a intamplat si in multe alte cazuri cu studii similare.

 • George

  Cum s-a facut studiul asta?

 • Medicul

  Chiar nu inteleg cum de ai ajuns la concluzia asta: cat de usor pot fi ei convinsi sa renunte complet la Android pentru iOS
  Daca au comandat un ipad de pe un smartphone android ce treaba are? Asta inseamna ca renunta la telefon si se da cu placa?

 • JPN

  Probabil au strans bani inca de pe vremea lui iPad1 si acum au reusit si ei sa isi ia primul produs de calitate pe care l-au visat de atatia ani .

 • andrei

  Pentru JPN, din punct de vedere calitativ pot zice ca iphone-urile sunt in top , dar sunt si terminale android calitative asa ca nu mai merge dormind pe strada, pe de alta parte intradevar tabletele ipad nu au concurenta reala caci nu exista alte tablete reale pe piata, nici in ziua de azi androidul nu este facut exclusiv pentru tablete, daca la telefoane au avansat mult, la tablete sunt cu mult in urma Ipad-ului….eu am renuntat la iphone pentru moment dar la ipad nu am cum , am incercattoate variantele posibile dar sunt toat3 foarte prost optimizate iar de aplicatii nici nu se pune problema

 • cineva

  Pai lucrurile nu stau tocmai asa. 🙂
  De cand in familia noastra am luat google nexus 7 2013 e mare batalie pe ea.
  Functionalitatea este perfecta si in aplicatiile de autocad tableta se misca superb in 3D.
  Copilului de 7 ani ii merg toate jocurile , nu neg, am si eu cca 15-20 de jocuri instalate pe langa cele 35-40 de jocuri de-ale fiului meu.
  Sotia mea la scoala cu tableta face expuneri reusire prin tehnologia miracast … a renuntat la videoproiectorul clasic si pointer-ul cu laser rosu.
  Am dat 229 usd cumparata din SUA si inca 15 usd transportin Ro prin fara taxe.ro , s-a dovedit a fi o investitie buna in familie.
  Pe iphone-ul meu jocurile nu mai au cautare , a devenit doar un telefon de “vorbit” si de consultat email-uri de la job.
  Indragesc atat IOS-ul cat si androidul si nu am vederi preconcepute . 🙂