Iata o comparatie intre suportul oferit de catre Apple si producatorii de terminale Android pentru propriile smartphone-uri

  Stiti cu totii ca in cazul platformei Android o noua versiune a sistemului de operare nu poate fi instalata decat in momentul in care producatorul terminalului vostru v-o ofera ca si update. Chiar daca Google actualizeaza Android-ul in vreun fel, acea versiune noua nu poate fi instalata pe alte terminale, decat cele din seria Nexus, decat dupa ce fiecare producator in parte o modifica si o pregateste special pentrua cel dispozitiv. Aceasta situatie a generat mari probleme in ceea ce priveste rata de adoptie a noilor versiuni ale Android, iar o companie s-a gandit sa ne prezinte discrepantele dintre ceea ce ofera Apple si ceea ce ofera concurenta.

  In prima imagine a acestui articol puteti observa ca iDevice-urile au acces rapid la noile update-uri si majoritatea dintre ele au disponibile noile versiuni ale iOS chiar si la 5 ani de la lansarea pe piata. Situatia este complet diferita in cazul platformei Android, acolo suportul pentru noile versiuni ale sistemului de operare nefiind nici pe departe de la fel de bun. Unele terminale de top nu au posibilitatea de a instala cea mai recenta versiune a sistemului de operare deoarece producatorii lor nu o ofera, iar daca va uitati la grafic, veti observa ca numai in cazul terminalelor din Seria Nexus exista suport pentru cea mai recenta versiune a Android.

  In majoritatea cazurilor, a detine un terminal Android inseamna a te impaca cu ideea ca nu vei putea instala un update majora decat daca ti-l ofera producatorul la cateva luni dupa lansare, sau daca instalezi ROM-uri publicate pe internet de catre diverse persoane. Oferind posesorilor de iDevice-uri acces la cele mai recente versiuni ale iOS, Apple se asigura ca ai sai clienti pot beneficia rapid de cele mai noi functii si update-uri de securitate, lucru imposibil de spus in cazul platformei Android.

6 COMENTARII

  1. or fi preturi de neatins in cazul companiei apple dar barem odata iti cumperi un dispozitiv si te bucuri cativa ani buni,esti la rand cu lumea zi de zi cativa ani!! nu cumpar anual cate un gunoi cu android si am ug.uri zi de zi de.ti vine sa.l calci in picioare de telefon!!! pardon!sukces

  2. Am fost fan apple pana acum 1am (iph 4s +ipad3) insa satorita limitarilor impuse in ios-uri, am ales android (sam s4) care intradevar nu se bucura de materiale de fabricație premium insa il poti utiliza precum un calculator personal de buzunar si nu trebuie sa astepti 5-6luni sa poti fac jailbreak ultimului update si oricum continut pt ios se gaseste greu.

  3. Doc, posesorii de Android nu mai posteaza pe acest blog datorita modului in care Zaone stie sa modereze. Filozofia lui este ca ai voie sa ataci un produs atata vreme cat acesta nu e produs de Apple. Daca zici ceva contra Apple, comentariu nu este afisat. Sau in cel mai bun caz posteaza un comentariu din zece, eventual cel mai neinspirat.
    Pai in cazul asta la ce sa-i mai faca androidistii lui trafic atata vreme cat bloguri de tehnologie se gasesc cate vrei. E decizia lui de a respinge androidistii si o respect.
    On topic : problema update-urilor pe Android este urmatoarea : daca esti disperat dupa update-uri iti iei Nexus. Daca update-urile nu sunt o prioritate iti iei orice altceva. Aceeasi lunga discutie cu privire la libertatea de decizie. Anul acesta mi-am luat un device Nexus si unul “neNexus”. In cunostiinta de cauza.

  4. @zaone: Nexus 7 2012 si 2013 cellular, au primit android 4.4 acum aproape 2 saptamani, iar factory image a fost postat de google pe site pe 14 noiembrie.