iOS 7 si o problema extrem de deranjanta

  La scurt timp dupa lansarea iOS 7 am publicat un articol in care va explicam de ce apare eroarea This accessory may not be supported cand incercati sa incarcati un iDevice folosind un cablu original sau tert. Pe scurt, Apple a implementat in iOS 7 un sistem care verifica autenticitatea cablurilor conectate la iDevice-urile sale, iar cand detecteaza un dispozitiv ce nu a fost produs de catre ea sau care nu face parte din programul MFI, afiseaza eroarea de mai sus si genereaza “oroare” in randul utilizatorilor.

  Din pacate de mai bine de o luna de zile intampin exact aceeasi eroare cand incerc sa-mi incarc terminalul iPhone 5S folosind cablul sau original si portul USB al unui PC pe care ruleaza Windows 8.1. Discutand putin cu oameni de suport ai resellerilor autorizati sa rezolve probleme de garantie, mi s-au recomandat restore-uri si schimbari de cabluri, lucruri pe care le stiam si le-am incercat, problema manifestandu-se incepand cu iOS 7.0.3 si continuand in iOS 7.1. beta 1, chiar  si in situatia in care utilizam un cabluri Lightning pentru iPhone 5 sau iPad Air.

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, problema nu o intampin cand incarc terminalul direct de la priza folosind incarcatorul sau, ori cel pentru iPad 3, insa nici in cazul unei scurte incarcari folosind un Mac. Partea si mai ciudata este ca eroarea apare doar in momentul in care bateria este incarcata pana la 85 – 92%, deci nu vorbesc despre o eroare afisata chiar de la conectare, ci de una care apare intr-un anumit punct al procesului de incarcare, dintr-un anumit motiv.

  Desi o rezolvare simpla nu exista si a schimba un terminal nu ma incanta acum, va spun ca indiferent ce eroare vedeti pe ecran, sincronizarile vor functiona fara probleme, incarcarea facandu-se putin mai greu. Nu pot sa inteleg ce anume stala baza probleme si de ce eroarea apare, din ce mi-am dat eu seama, doar in cazul conectarii la un PC, insa din moment ce iOS 7.1 pare sa nu o rezolve, nu ma astept sa scap de ea vreodata. In final sunt curios sa aflu daca voi ati intalnit probleme asemanatoare dupa instalarea iOS 7.