iDevice-urile versus restul terminalelor mobile in topul utilizarii pentru navigare pe internet in Romania

  iDevice-urile sunt in topul celor mai populare terminale mobile de pe glob, sunt cu siguranta cele mai dorite de catre majoritatea utilizatorilor, insa oare care este situatia lor in Romania, o tara nu chiar atat de bogata, cel putin la suprafata. Ei bine, cu ajutorul celor de la StatCounter aflam ca 21.9% din totalul traficului mobil generat in Romania ar apartine produselor fabricate de catre compania Apple, 27.11% ar apartine terminalelor Samsung, 21.01% terminalelor Nokia, RIM fiind urmatorul producator important, avand o cota de doar 3.91%.

  Intre Nokia si RIM regasim unul sau mai multi producatori neidentificati care reprezinta 12.87% din totalul traficului de internet mobil generat in Romania, cifra fiind importanta si in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Revenind totusi la Apple, observati ca traficul generat de catre terminalele sale a scazut cu aproximativ 10% in decursul catorva luni de zile, traficul generat de catre terminalele Samsung crescand cu 3%, in timp ce traficul generat de catre terminalele Nokia a scazut constant.

  Practic in Romania Apple se “razboieste” cu Nokia in ceea ce priveste utilizarea terminalelor mobile pentru navigare pe internet, insa lansarea iPhone 5S, iPhone 5C, iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina pare sa fi generat o crestere serioasa pentru Apple, deci ramane sa vedem cum va sta situatia in lunile urmatoare.