Prima Pagina Android iOS vs Android in problema fragmentarii

iOS vs Android in problema fragmentarii

  Fragmentarea este unui dintre cei mai mari dusmani ai unei platforme mobile, deoarece cu cat exista mai multe versiuni ale unui sistem de operare pentru care trebuie dezvoltata o aplicatie, cu atat va fi mai mic interesul dezvoltatorilor de a incepe procesul de dezvoltare. In cazul paltformei celor de la Apple, 96% dintre utilizatori ruleaza fie iOS 6 sau iOS 7, restul de 4% ruland o versiune mai veche a sistemului de operare, iar dezvoltatorii de aplciatii au o munca foarte simpla cand vine vorba de dezvoltarea unui titlu.

  Situatia este complet diferita in cazul Android-ului, deoarece acolo majoritatea utilizatorilor ruleaza o versiune a sistemului de operare care este mai veche de 1 an de zile, iar restul bazei de utilizatori este impartita intre diverse versiuni adiacente. Practic dezvoltatorul unei aplicatii trebuie sa isi faca titlul compatibil cu minim 4 – 5 versiuni ale Android, dar si cu multe rezolutii/configuratii hardware, procesul de dezvoltare fiind extrem de greoi si consumator de foarte mult timp.

  Problemele acestea nu sunt noi, dezvoltatorii le reclama de foarte mult timp, insa e putin probabil sa existe vreo rezolvare pentru ele atat timp cat Android-ul va fi oferit in acelasi mod precum Windows-ul. Din acest punct de vedere iOS-ul va avea intotdeauna un avantaj in fata sistemului de operare dezvoltat de catre cei de la Google, ramane doar de vazut cum va extinde Apple baza sa de terminale mobile.

 • Seby

  Si totusi magazinul celor de la google este foarte “bogat” in aplicatii…..
  Atata timp cat aplicatiile cele mai importante se gasesc in magazin nu mai conteaza nimic…..lipsa aplicatiilor penibile nu afecteaza pe nimeni.
  Degeaba gasesti in magazin 1000000 de aplicatii daca de fapt doar 100000 din ele sunt cu adevarat importante , restu de 900000 nu v-a afecta nici o data pe nimeni daca lipsesc.

 • firekeeper

  Corect @Seby si inca un aspect multe chestii free pt androizi pe ios ce e mai misto e cu bani, de ani de zile astept ca ios-ul sa puna un missed reminder default nu a facut asta de la ios.3.0 pana la 7.1 si nu o sa o faca niciodata cred, nu stiu de ce, cat timp am fost cu 5.1 cu jb am folosit missed reminder sau notifier + apoi jb pe 6.1.2 insa nu s-a mai obosit nimeni sa faca update la aplicatii in cydia sau daca au facut nu le-a mai crackuit nimeni, pe jellybean e free!! si exemplele pot continua. Sincer voua va place ios7? o gramada de functii care nu le foloseste nimeni niciodata si chestiile elementare lipsesc cu desavarsire de ani de zile (vezi exemplu de mai sus) e smart PHONE! in primul rand atentia trebuia axata pe functiile telefonului apoi restul. Nu o sa mai iau nimic de la Apple cand crapa astea care le am sau or fi depasite moral o sa trec pe altceva nu neaparat android…

 • Petre

  Si uite asa incercand una reusesti exact pe dos. Din grafice rezulta ca amandoua platformele au aceeasi fragmentare.
  iOS 7 (toate versiunile) si Android 4 (JB si ICS) cca 70%
  iOS 6 (toate versiunile) si Android 2 (Gingerbread si Froio) cca 25%
  Restul cca 5%.
  Interesant, nu stiam ca ambele sisteme sunt la fel de fragmentate.

 • Am inteles, tu compari mere cu pere :)) Asta probabil pentur nu stii sau nu vrei sa stii cum se misca lucrurile in lumea Android.

 • vasile

  normal că ios e mai bun,doar te obligă mereu să treci la cea mai recentă versiune ca să te poată stoarce de bani mai ușor,te obligă să cumperi mereu ce au ei mai nou,după ce au mai scos 2 versiuni gata nu mai e compatibil”aparatul”ia-ți din nou vârful de gamă…