Apple breveteaza un cu totul alt tip de PC

  Daca v-ati saturat de clasicele calculatoare care necesita monitoare si prea multe cabluri pentrua  functiona corect, ei bine Apple planuieste sa va ofere ceva mult mai simplu si mai bun, din multe puncte de vedere. Intr-un brevet de inventie inregistrat in cursul zilei de astazi companiei Apple este prezentat un nou tip de calculator similar unui Mac Mini, insa net superior. Practic vorbim despre o carcasa care ar contine toate componentele necesare pentru functionarea unui calculator, dar si un proiector, PC-ul celode la Apple functionand independent de un monitor, proiectand imagini pe orice suprafata alba.

The computer systems and methods described herein may achieve a synergy that is not possible with conventional computers and projectors, which may be realized in terms of the operating system, system interaction, and/or performance. This may stem, for example, from the computer system’s knowledge of the computer system’s projection output and the surface on which it is projecting. The operating system may be designed to include larger icons and/or text and/or a different style based on the knowledge that the user is likely further away from the displayed image than conventional computer experiences.

  Avand implementate chip-uri Wi-Fi/Bluetooth, PC-ul Apple s-ar putea conecta la internet si la dispozitive periferice fara fir, el functionand in baza unei baterii pentru laptop care ar putea fi incarcata prin inductie. Afisarea imaginilor prin proiector ar fi sustinuta de o serie de senzori capabili sa optimizeze calitatea acestora in functie de mediul si suprafata pe care se face proiectarea, totul fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa seteze ceva. Practic, Apple prezinta acum un calculator care ar functiona independent de orice tipuri de cabluri, un calculator pe care multi si l-ar dori, insa pe care niciun producator nu il ofera deocamdata.

  Avand un Mac Mini, va pot spune ca sunt incantat de ideea unui asemenea PC si sper ca Apple sa gaseasca motive serioase pentru dezvoltarea sa. Voi ce parere aveti?