iPad Pro cu ecran 4K este pregatita pentru lansare in toamna anului viitor

  iPad Pro pare sa fie un nou model al tabletei iPad pe care compania Apple l-ar pregati pentru lansare pe piata, el urmand a ajunge in magazine undeva in cursul toamnei anului viitor. Toate zvonurile publicate pana acum indica faptul ca dispozitivul urmeaza sa aiba un ecran de 12.9 inch cu rezolutie 4K, iar in imaginea de mai sus puteti vedea diferenta dintre actualul ecran Retina al iPad si cel al viitoarei tablete. Separat de aceasta versiune a iPad, Apple ar pregati un model nou care ar fi comercializat sub acelasi brand iPad Pro, insa acesta ar urma sa isi faca aparitia in luna aprilie a anului viitor.

The sixth installment of the iPad series has been referred to as “iPad Pro” by some sources. According to reports, Apple may be working on a slate that will combine the capabilities of the MacBook Air and the MacBook Pro. Thus, there is the term “iPad Pro.” Reports said Apple has been testing a range of iPad models featuring 12.9-inch display. The tech giant will be releasing the device in April 2014 sporting a 2K display. Another model sporting a 4K display will reportedly come in October 2014. 

  Daca va intrebati de ce a fost aleasa denumirea iPad Pro, ei bine se pare ca Apple intentioneaza sa implementeze in tableta sa o parte din functionalitatea MacBook Air si MacBook Pro, iar denumirea ar fi rezultatul acestei fuziuni. Ca sa fiu sincer, explicatia mi se pare stupida, insa real mi se pare faptul ca Apple testeaza o tableta cu ecrane ce au diagonala atat de mare, chiar daca nu stim cand va ajunge ea pe piata. Este la fel de posibil ca iPad Pro sa nu ajunga vreodata in vreun magazin, insa este clar ca Apple testeaza posibila lansare a unei tablete cu ecran neobisnuit de mare pentru un asemenea produs.

5 COMENTARII

  1. eu din asta inteleg ca e vorba de o minciuna la mijloc:

    – fie minteau cand ne spuneau ca retina display e dumnezeu
    – fie mint acum cand ne vorbesc despre superioritatea unui ecran de 150k

    zic asta pentru ca daca ochiul uman nu distingea in urma cu x ani mai mult decat x rezolutie … nu incepe dintr-o data sa distinga si tot dintr-o data vom avea nevoie de 4k.

  2. Deci stati putin : maresti ecranul pe orizontala cu cca 20% si maresti numarul de pixeli pe orizontala cu 100%. Pe vertical tot cam acolo. Ce rezolutie o sa aiba noul device? Ramane tot la nivelul retina?
    SS33 are dreptate, nu trebuie sa va suparati.

  3. 2048 pixeli pe orizontala este comparabil cu rezolutia 2k. Trecand la 4k se dubleaza numarul de linii pe orizontala. Ca sa se pastreze rezolutia retina ar trebui ca noul iPad sa aiba o diagonala de 20 de inch. Dar in articol se vorbeste de 13 inch. Deci rezolutia noului iPad ar fi muuult mai mare decat rezolutia retina.
    Deci SS33 are dreptate.