Lansarea chip-ului A7 cu tehnologie de 64 biti a generat panica in randul competitorilor Apple

  Lansand chip-ul A7 compatibil cu arhitectura de 64 de biti, compania Apple a uimit o lume intreaga, inclusiv pe competitorii direct care nici macar nu-si imaginau ca in 2014 vor fi nevoiti sa implementeze procesoare cu o asemenea arhitectura un smartphone-uri si tablete. Un angajat al celor de la Qualcomm explica intreaga situatie, afirmand ca pentru ei lansarea chip-ulu A7 a fost o “lovitura sub centura”, cei din conducere avand in plan sa produca asemenea procesoare, insa nu atat de devreme precum ii forteaza compania Apple.

The 64-bit Apple chip hit us in the gu. Not just us, but everyone, really. We were slack-jawed, and stunned, and unprepared. It’s not that big a performance difference right now, since most current software won’t benefit. But in Spinal Tap terms it’s like, 32 more, and now everyone wants it. The roadmap for 64-bit was nowhere close to Apple’s, since no one thought it was that essential. The evolution was going to be steady. Sure, it’s neat, it’s the future, but it’s not really essential for conditions now. But once Apple introduced a 64-bit processor, all the other phone-makers wanted one too. Apple kicked everybody in the balls with this. It’s being downplayed, but it set off panic in the industry.

  Conform angajatului, Qualcomm a fost “prinsa” total nepregatita pentru o schimbare atat de radicala, insa va fi nevoita sa o faca. Desi angajatul sustine ca beneficiile nu sunt enorme pe partea de performante si ca software-ul nu este deocamdata pregatit pentru a beneficia de arhitectura de 64 de biti a viitoarelor chip-uri, trecerea la noua tehnologie va fi facuta la scara larga din moment ce Apple a implementat-o in terminalele sale. V-am spus acum cateva luni de zile ca Apple a schimbat din nou industria terminalelor mobile, iar acum avem doar o noua confirmare a acestui lucru.