Prima Pagina Apple O noua tara importanta forteaza Apple sa isi revizuiasca politica privind acordarea...

O noua tara importanta forteaza Apple sa isi revizuiasca politica privind acordarea garantiei pentru propriile produse

  In ultimul an de zile mai multe tari si ONG-uri au incercat sa forteze compania Apple sa isi modifice strategia privind oferirea de garantie pentru propriile produse in Europa si unele tari au reusit sa impuna americanilor sa respecte legea. Avand in vedere reusita europenilor, australienii au decis sa forteze mana companiei Apple pentru a respecta legea, pentru a oferi termeni corecti pentru acordarea garantiilor si se pare ca au reusit. Compania Apple a fost de acord sa respecte legislatia privind acordarea garantiilor, ba mai mult a promis as isi instruiasca angajatii cu privire la reglementari, sa publice un anunt pe website-ul sau si sa reverifice cazurile privind anularea trecuta a garantiilor clientilor.

  Conform intelegerii facute cu guvernul australian, Apple va verifica in urmatoarele 3 luni de zile toate cererile respinse pentru acordarea de garantie produselor sale si le va rezolva conform legislatiei. Masura este unica intr-o schimbare de acest gen pentru compania Apple si probabil ea va motiva alte tari sa actioneze intr-un mod asemanator pentru a se asigura ca americanii joaca dupa “regulile” nationale si nu dupa cele proprii. Din pacate in Romania se intampla exact acelasi lucru, produsele Apple beneficiind doar de garantia de 1 an de zile oferita de catre Apple si nu de cea de 2 ani de zile impusa de catre legislatia europeana.

 • Bogdan

  Aveti idee in UK care e perioada de garantie?

 • Silviu

  1 an e in UK

 • Dragoș

  Dacă am un iPhone 5 din Germania si ma duc la garantie a-mi trebui acte.???

 • Rzv83

  Nu “a-ti” trebuie niciun act! Doar sa fie in termenul de garantie!!

 • Dragoș

  Problema e ca am fost la nouamax si la Cordon Electronics,si la fel au zis fără acte nu pot lăsa la garantie.Ce sa fac???

 • Bogdan

  Inveti sa comunici :)))). Daca vorbesti precum scrii si eu te-as pune sa aduci hartii :))

 • Dragoș

  Du-te in ….. Mea ca n-am timp de tine

 • Oha

  @Silviu, in UK garantia este de sase (6) ani, cu exceptia Scotiei unde este de 5 ani. Pe toata Uniunea Europeana este obligatorie garantia de minim doi ani, dar fiecare stat poate mari aceasta perioada. Nu are voie sa o coboare

 • Bobby

  E simplu daca e cumparat din romania de la operatori beneficiezi de 2 ani garantie, daca e cumparat din UE beneficiezi de 1 an garantie la iStyle sau Noumax. peace out