Prima Pagina accesorii smartCARD – un accesoriu pentru iPhone care iti masoara nivelul de colesterol...

smartCARD – un accesoriu pentru iPhone care iti masoara nivelul de colesterol din sange (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=47gs38OwpCI&w=580&h=370]

  smartCARD este un accesoriu dezvoltat de catre cercetatorii universitatii Cornell din SUA, iar el are rolul de a ne ajuta sa masuram rapid nivelul de colesterol din sange. Dupa cum puteti vedea deja in clipul video de mai sus, accesoriul se conecteaza la iPhone printr-o conexiune Bluetooth si este capabil sa analizeze picaturile de sange introduse in el, o aplicatie speciala pentru iOS oferind informatii delitate pentru fiecare analiza, salvand in acelasi timp un log al tuturor scanarilor.

  Aplicatia pentru iOS foloseste camera si flash LED-ul sau pentru a analizat nivelul de colesterol din sange. Practic nu vorbim despre vreun dispozitiv special integrat in accesoriu, ci despre o utilizare ingenioasa a camerei iPhone-urilor noastre si a luminii emise de catre flash LED-ul lor, aplicatia pentru iOS fiind cea care face analiza. Chiar daca accesoriul pare sa functioneze cat se poate de bine, in viitor cercetatorii incearca sa ii imbunatateasca metoda de detectare a colesterolului si probaibl in cativa ani el va fi lansat pe piata.

  • darian

    nu stiu unde este conectat, dar in portul audio de 3.5mm nu este bagat absolut nimica si mai mult aparatu este montat peste butonul de blocare al iphonului care este in partea opusa
    asa ca ori functioneaza prin bluetooth ori e FAKE
    dar oricum e interesant si mi-ar place un aparat ca asta :))))