Siri va putea efectua cautari printre pozele disponibile in iDevice-urile noastre

  In iOS 7 compania Apple a implementat un sistem care ne permite sa sortam pozele disponibile in Camera Roll in baza unor criterii ce pot fi personalizate, insa schimbarile nu se opresc aici. In baza unei cereri pentru inregistrarea unui nou brevet de inventie aflam ca Apple este interesata sa ofere asistentului Siri capacitatea de a efectua cautari printre pozele disponibile in iDevice-uri. Cautarile au la baza aplicarea de tag-uri pentru pozele salvate in iDevice-urile noastre, asocierea cu anumiti utilizatori sau locatii stand la baza unei simple sortari facute de catre asistentul personal Siri.

  Daca va gandeati ca veti fi nevoiti sa aplicati manual tag-uri pentru poze, ei bine va spun ca va inselati deoarece Apple intentioneaza sa ne ofere posibilitatea de a face acest lucru folosindu-ne vocea. Folosind comenzi vocale putem aplica diverse tag-uri pentru poze care descriu actiunile pe care le intreprindem noi in respectivele poze, sau chiar locatia in care au fost ele inregistrate. De aici incolo lucrurile devin simple, deoarece cautarile facute de catre Siri in baza unor tag-uri/descrieri de acest vor putea fi efectuate imediat, insa pentru ca sistemul sa functioneze este nevoie ca utilizatorii sa interactioneze cu pozele.

  Pentru ca vorbim despre un sistem ce abia acum este brevetat, ramane de vazut cand sau daca va ajunge el in iOS, insa cu siguranta vor fi multi utilizatori interesati de el.