DROPOUTJEEP – malware-ul utilizat de catre NSA pentru a spiona posesorii de iPhone-uri (Video)

  NSA, agentia federala americana care asigura “securitatea” SUA spionand oameni din lumea intreaga, utilizase in anii trecuti un malware numit DROPOUTJEEP pentru a spiona posesorii de iDevice-uri. Informatiile vin dintr-un document creat in anul 2008, in el descriindu-se o procedura prin care NSA instala in iPhone-uri un malware numit DROPOUTJEEP pentru a obtine diverse informatii din terminale. Dupa instalare, malware-ul permitea celor de la NSA sa receptioneze fisiere de la terminal sau sa trimita altele, sa citeasca toate SMS-urile, listele de contacte, voicemail-urile, informatiile despre locatie, sa inregistreze poze, sa preia feed audio din microfon, comenzile fiind trimise catre terminal prin intermediul unui SMS sau a unei conexiuni de internet.

DROPOUTJEEP is a software implant for the Apple iPhone that utilizes modular mission applications to provide specific SIGINT functionality. This functionality includes the ability to remotely push/pull files from the device. SMS retrieval, contact list retrieval, voicemail, geolocation, hot mic, camera capture, cell tower location, etc. Command, control and data exfiltration can occur over SMS messaging or a GPRS data connection. All communications with the implant will be covert and encrypted.

  Toata comunicarea dintre NSA si terminal era facuta folosind un protocol ascuns si criptat, astfel ca doar Apple putea probabil sa isi dea seama despre ceea ce se intampla in iOS-ul sau. Software-ul NSA era atat de bun, incat agentia sustinea ca avea o rata de succes de 100% in instalarea sa/extragerea de informatii si probabil de-a lungul timpului a dezvoltat malware-ul intr-un asemenea mod incat iPhone-urile pot fi atacate de la distanta. Daca va intrebati cum anume obtinea NSA-ul acces la terminale, ei bine se pare ca ei interceptau coletele cu produse cumparate de catre clienti si le instalau software-ul inainte ca firma de curierat sa le livreze, astfel ca utilizatorii primeau un terminal infectat de la bun inceput.

  Practic NSA avea metode foarte complexe de a spiona pe oricine si din pacate tintele nu erau doar cetateni aflati pe teritoriul SUA.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b0w36GAyZIA&w=580&h=370]

10 COMENTARII

 1. La mine dupa ce imi reintalez ios pe tel (am gevey) telefonul meu primeste 3 -6-9-12 sms-uri de la Cronos (sunt pe orange) destinatie nepermisa – stie cineva despre ce e vb ? Am tel de 2 ani inca de la ios 5.0.1. L-am butonat – jailbreak- inserat aplicatii piratate fara jailbreak….etc… Cand mi se parea mie ca versiunea e putin greoaie pri ii faceam re-restore (sa mentin jailbreakul) ori ii bagam un ios curat… Tot primeam si primeac in continuare acele sms-uri de la cronos (orange) : “destinatie nepermisa” ….. Oare ….. A mai patit cineva asa ceva ????

 2. Asa primeam eu pe un nokia e61i de fiecare data cand il deblocam vroia sa trimita un sms cu destinatie nepermisa. Nu stiu la ce se referea

 3. Oricum multi dintre voi nu aveti nimic de ascuns, nu ar trebui sa va ingrijoreze stirea asta. Ma refer evident la cei care comentau pe aici in sensul asta

 4. Cipa ai activata functia aia cu trimitere rapoarte, erori, etc de asta primesti acele mesaje, dezactiveaza functia ce trimite rapoartele la Apple si o sa fie totul ok 🙂

 5. @Cipa
  Incearca sa se activeze FaceTime-ul si iMessage(activarea se face trimitând o serie de 3 sms-uri la un nr de telefon din Anglia). De aceea de fiecare data ai tot multiplu de 3, eroare de la Cronos. Asa am patit si eu, am modificat nr-ul acela dintr-un fisier (având jail. binenteles) dar dupa ce am observat ca nu mi-a facut activarea la FaceTime, l-am modificat la loc si mi-am bagat si credit sa se poata trimite odata sms-urile alea :))

 6. @Cipa
  Se incearca activarea FaceTime-ului si iMessage-ului pe nr-ul de tel (activarea se face trimițând o serie de 3 sms-uri la un nr. din Anglia), de aici erorile tot multiplu de 3.

 7. @Cristi: remarcile de acest gen tin de pură prostie.
  Absolut ORICE FACI TU, ca ai ceva de ascuns sau nu, poate si VA FI interpretat după bunul plac al celui care te urmăreste. INDIFERENT daca esti sau nu de buna credinta.
  Asa ca te rugam sa incetezi cu sloganele acestea securistice si, daca te tine, posteaza convorbirile si sms-urile tale on-line. Ca tot nu ai nimic de ascuns…

 8. […]   DROPOUTJEEP este denumirea unui malware despre care v-am vorbit in ultima zi a anului trecut, cand v-am spus ca agentia federala americana NSA il utiliza cu 3 – 4 ani in urma pentru a obtine acces la fiserele iPhone-urilor si a le controla. Desi nu se stie daca acest malware mai poate fi utilizat in continuare pentru a exploata iOS-ul, NSA avea o rata de exploatare de 100% pentru terminalele care ii intrau in posesie, asa ca vorbim despre un software puternic, despre care Apple aparent nu ar fi stiut. […]