DROPOUTJEEP – malware-ul utilizat de catre NSA pentru a spiona posesorii de iPhone-uri (Video)

  NSA, agentia federala americana care asigura “securitatea” SUA spionand oameni din lumea intreaga, utilizase in anii trecuti un malware numit DROPOUTJEEP pentru a spiona posesorii de iDevice-uri. Informatiile vin dintr-un document creat in anul 2008, in el descriindu-se o procedura prin care NSA instala in iPhone-uri un malware numit DROPOUTJEEP pentru a obtine diverse informatii din terminale. Dupa instalare, malware-ul permitea celor de la NSA sa receptioneze fisiere de la terminal sau sa trimita altele, sa citeasca toate SMS-urile, listele de contacte, voicemail-urile, informatiile despre locatie, sa inregistreze poze, sa preia feed audio din microfon, comenzile fiind trimise catre terminal prin intermediul unui SMS sau a unei conexiuni de internet.

DROPOUTJEEP is a software implant for the Apple iPhone that utilizes modular mission applications to provide specific SIGINT functionality. This functionality includes the ability to remotely push/pull files from the device. SMS retrieval, contact list retrieval, voicemail, geolocation, hot mic, camera capture, cell tower location, etc. Command, control and data exfiltration can occur over SMS messaging or a GPRS data connection. All communications with the implant will be covert and encrypted.

  Toata comunicarea dintre NSA si terminal era facuta folosind un protocol ascuns si criptat, astfel ca doar Apple putea probabil sa isi dea seama despre ceea ce se intampla in iOS-ul sau. Software-ul NSA era atat de bun, incat agentia sustinea ca avea o rata de succes de 100% in instalarea sa/extragerea de informatii si probabil de-a lungul timpului a dezvoltat malware-ul intr-un asemenea mod incat iPhone-urile pot fi atacate de la distanta. Daca va intrebati cum anume obtinea NSA-ul acces la terminale, ei bine se pare ca ei interceptau coletele cu produse cumparate de catre clienti si le instalau software-ul inainte ca firma de curierat sa le livreze, astfel ca utilizatorii primeau un terminal infectat de la bun inceput.

  Practic NSA avea metode foarte complexe de a spiona pe oricine si din pacate tintele nu erau doar cetateni aflati pe teritoriul SUA.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b0w36GAyZIA&w=580&h=370]