Prima Pagina Apple iPad Pro ar contine un sistem de eye-tracking, Apple ar intentiona sa...

iPad Pro ar contine un sistem de eye-tracking, Apple ar intentiona sa renunte la ecranele Retina

  Desi ne aflam abia in a doua zi a anului 2014, iata ca deja incep sa apara diverse informatii in legatura cu posibila tableta iPad Pro pe care Apple ar putea sa o lanseze. Pentru inceput aflam ca Apple ar intentiona sa lanseze doua modele ale produsului, unul cu ecran 2K si unul cu ecran 4K, ele urmand a ajunge succesiv pe piata. Totusi, partea si mai interesanta este ca in iPad Pro cu ecran 2K Apple ar intentiona sa implementeze un sistem de eye-tracking care ne-ar permite sa controlam iOS-ul folosind privirea. Samsung si alti producatori de terminale Android au sisteme asemanatoare implementate in propriile dispozitive, insa ele nu functioneaza 100% corect si nu sunt populare, asa ca e greu de crezut ca Apple va urma o cale similara.

Reported features of the device include a 2K display and eye tracking. The 2k display will be the first version and then another version with a 4K display will come up. There are also reports saying that Apple will remove the Retina technology from its next line of iPads. Though the latest iPads appear stunning, they are still short in resolution compared to more affordable competitors like Amazon’s Kindle Fire HDX. This is the primary reason why analysts think Apple will do away with the Retina and increase resolution instead. 

  Separat de acestea aflam ca Apple ar intentiona sa renunte la ecranele Retina ale tabletelor iPad deoarece rezolutia lor nu ar fi la fel de mare precum cea a tabletelor competitorilor. Amazon Kindle Fire HDX si alte tablete ale competitorilor Apple au rezolutii mai mari decat cele ale Retina Display-urilor, iar cei de la Apple ar fi interesati sa ofere propriilor clienti beneficii asemanatoare. Toate aceste informatii sunt disponibile cu titlul de zvon si trebuie tratate ca atare, planurile celor de la Apple putandu-se desfasura pe parcursul mai multor ani.

 • Ovidiu

  Offtopic: Un tutorial pt salvarea shsh-ului pe forum ? Am cautat dar nu prea am gasit…

 • Nu se mai pot salva SHSH-uri decat pentru iPhone 4.

 • Valentin

  Daca as fi in locul lor, nu as renunta la retina display dobandita prin culorile sale naturale. Mai ales ca Apple ar putea sa adauge o densitate mai mare de pixeli.

 • Ovidiu

  pfff, mersi zaone

 • sori

  @ Valentin
  Ce inseamana “retina display dobandita prin culorile sale naturale ” .
  Esti constient ca “retina” este doar un termen de marketing al Apple care defineste niste display-uri produse de Samsung, LG, Sharp – si care la ora aceea erau display-uri cu mare densitate de pixeli ?
  Termenul nu are legatura cu culorile si nici macar cu tehnologia IPS , care a fost folosita la timpul respective .

 • Allex

  ceva neinteresant… o sa vedem cum e cu adevarat cand apare, mai devreme nu au sens “speculatiile”

  Ceva nou in Cydia? Poate un Top al tweakurilor din 2013 ceva? 🙂

 • Vlad

  Samsung este singura companie care au tehnologii care presupune folosirea ochiului pentru controlarea unor functii ale telefonului ,dar nu poti spune ca smart stay(cand privesti ecranul el ramane activ) nu este o functie populara, probabil singura de acest gen care a fost laudata de toata lumea ,singura problema ar fi noaptea daca nu ti ecranul la 100% luminozitate ,putin probabil ca apple sa implementeze astfel de functii daca ele sunt deja prezente pe terminalele samsung.

 • kelu88

  de acord cu tine @vlad, dar…..noi ne gandim sa deskidem idevice.ul privind ca boii sau noi vrem cv mai revolutionar, ceva care sa fie cu adevarat necesar omului, mai productiv, pff….ce kestie….si noi NU putem downloada un amarat de cantec mp3! ce mai fita frateee! wow!! :)))))))