Presedintii Apple si Samsung se vor intalni din nou intr-o sesiune de mediere pentru a incheia disputele legale globale

  La sfarsitul anului trecut au aparut primele informatii care indicau faptul ca reprezentanti ai companiei Apple si Samsung au inceput o noua runda de mediere pentru incheierea disputelor legale globale. La aceste discutii urmeaza sa participe inclusiv presedintii celor doua companii, Tim Cook si Oh-Hyun Kwon, prima intalnire urmand a avea loc inaintea datei de 19 februarie. Discutiile de mediere fac parte dintr-o tentativa a celor doua companii de a ajunge la un acord inaintea unui proces care urmeaza sa inceapa in luna martie, un eventual acord urmand a scuti companiile de urmarea acestei proceduri legale.

Apple Inc and Samsung Electronics have agreed to attend a mediation session to be held on or before February 19, as they prepare to clash in court in March over smartphone patents. Apple CEO Tim Cook and Samsung CEO Oh-Hyun Kwon will attend the session with in-house lawyers only, according to a Wednesday court filing. Their legal teams had met on January 6 to “discuss settlement opportunities,” the filing read.

  Aceasta intalnire pe care presedintii celor doua companii urmeaza sa o aiba nu este prima din istoria celor doua companii, ei avand in trecut interactiuni similare, insa din pacate fara niciun succes. Avand in vedere relatia dintre Samsung si Apple si esecurile avute in tentativa de a junge la un acord pentru incheierea disputelor legale, e putin probabil ca de aceasta data sa asistam la altceva decat un esec. In momentul de fata Samsung datoreaza 930 de milioane de dolari companiei Apple dupa pierderea a doua procese desfasurate in SUA, insa aceste discutii nu vor avea vreun efect asupra acestei datorii.