Apple ar fi comercializat un numar record de iPhone-uri si tablete iPad in perioada sarbatorilor de iarna

  Perioada sarbatorilor de iarna este una extrem de buna pentru aproape orice magazin de pe glob, iar in cazul celor de la Apple vorbim despre recorduri de vanzari si incasari. Daca Anul trecut cei de la Apple au vandut 83.4 milioane de iDevice-uri, dintre care 12.7 milioane au fost iPod-uri, anul acesta analistii estimeaza ca Apple va comercializa aproape 80 de milioane de iPhone-uri si tablete iPad. Cifra ar fi cu 10 milioane de unitati mai mare decat cea inregistrata anul trecut si ar reprezenta o crestere de aproape 15% in vanzari intr-un singur an de zile.

  Mai exact, analistii cred ca Apple va vinde peste 54 de milioane de iPhone-uri, cu aproape 7 milioane mai multe decat anul trecut, si 24.8 de milioane de tablete iPad, cu doar 2 milioane mai mult decat anul trecut, totalizand aproape 79 de milioane de unitati comercializate in doar 3 luni de zile. Daca adaugam aici si iPod-urile, care in general reprezinta jumatate din vanzarile de tablete iPad, atunci vorbim despre o cifra de peste 90 de milioane de unitati vandute in Q4 2013(Q1 2014 pentru Apple).

  Cifra reprezinta un record pentru compania Apple si cei din Cupertino au toate sansele sa il atinga, mai ales ca vorbim despre o perioada in care iPhone 5S, iPhone 5C, iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina au fost extrem de cautate.