Apple intentioneaza sa repuna in vanzare iPhone 4 8 GB

  iPhone 4 8 GB a fost scos din vanzare in cursul acestui an de catre compania Apple, insa americanii iau in calcul readucerea sa in magazine pentru a creste vanzarile. Nu va ganditi totusi ca veti gasi iPhone 4 8 GB in orice tara de pe glob, compania Apple intentionand sa comercializeze terminalul doar in India, o tara cu foarte multi utilizatori de telefoane mobile si putini cu destui bani pentru a-si permite unul al Apple. Cei din Cupertino intentioneaza sa aduca acest produs pe piata pentru a ptea concura cu Samsung in segmentul smartphone-urilor mid-end, insa fara un pret pe masura, probabil nu or avea succes.

While there is still a latent demand for the iPhone 4 due to its attractive price in India, the model has lost favour in matured markets and hence it may not make sense for Apple to start fresh production since it follows economies of scale. In his chain, which has more than a hundred stores, the iPhone 4 used to account for almost 15-20% of sales compared with Samsung’s 50% in the Rs15,000- Rs 20,000 segment, he said. Now Samsung has more than 70% share. 

  Desi iPhone-urile au preturi mai mari decat terminalele Samsung, indienii sunt interesati de produsele celor din Cupertino, insa nu si atunci cand ele costa mai mult decat salariul lor pentru cateva luni de zile. E greu de spus daca Apple va comercializa intr-adevar acest produs din moment ce iOS 7 ruleaza foarte greu pe el, insa pentru a face bani compania ar fi dispusa la orice sacrificii, inclusiv cele legate de increderea acordata de catre clienti.