Districtul scolar al Los Angeles aproba achizitionarea de tablete iPad in valoare de 115 milioane de dolari

  Districtul scolar al Los Angeles a achizitionat anul trecut tablete iPad pe care le-a oferit elevilor din nu mai ptuin de 47 de scoli, iar anul acesta isi continua planul, achizitionand pana in 70.000  de unitati pentru inca 38 de scoli. Intregul plan presupune cheltuirea a 115 milioane de dolari pentru a cumpara intre 40.000 si 70.000 de tablete ale companiei Apple, ele urmand a ajunge la toti elevii din scolile Los Angeles-ului care fac parte din programul, totul fiind privit in momentul de fata ca un simplu test pentru a afla daca aplicarea unor programe similare ar fi oportuna si in alte state din SUA.

The Los Angeles Board of Education Tuesday approved the next phase of a $1-billion effort to provide computers to every student, teacher and administrator. The board agreed to distribute iPads to every student at 38 more schools, begin a bidding process to provide laptops for students at seven high schools and buy as many iPads as needed to complete new state tests in the spring. The oversight committee, relying on a district analysis, had recommended purchasing about 38,500 for testing. The iPads used for testing would be shared by different classes during a six-week exam window. The estimated cost of the board action is $115 million.

  Decizia luata astazi face parte dintr-un plan care implica cheltuirea a peste 1 miliard de dolari pentru cumpararea de echipamentele electronice portabile pentru elevii din Los Angeles, suma acordata acestui proiect fiind enorma. Coform unei publicatii locale, districtul va cheltui pana in 768$ pentru fiecare tableta achizitionata, iar in acest cost vor fi incluse materialele educationale utilizate de catre elevi, plus eventuale echipamente de conectivitate pentru tablete. Conform negocierilor purtate cu Apple, compania a fost de acord sa ofere o reducere de 200 – 300$ pentru fiecare produs achizitionat, deci vorbim despre un chilipir pentru scoli.

  Apple se afla in negocieri si cu guvernul turc pentru vanzarea de tablete iPad in valoare de cateva miliarde de dolari, asa ca Tim Cook are multe oportunitati de a spori consistent vanzarile de iDevice-uri si profitul companiei.