Un nou atac de tip phishing incearca sa te lase fara Apple ID

  De-a lungul anilor hackerii au incercat in repetate randuri sa deposedeze posesorii de iDevice-uri de Apple ID-urile pe care le folosesc pentru a instala aplicatii din iTunes Store, iar in multe cazuri eforturile lor n-au fost zadarnice. Din pacate un nou atac de acest gen a adus email-uri in inbox-urile multor posesori de iDevice-uri din intreaga lume, mesajul fiind prezentat in imaginea de mai sus, insa sursa sa nu este Apple, ci un server al hackerilor.

  Mesajul de mai sus le spune utilizatorilor ca Apple ID-ul lor a fost dezactivat din cauza faptului ca o persoana a incercat sa se logheze de multiple ori folosind o parola gresita, iar pentru a il reactiva utilizatorii sunt rugati sa isi confirme identitatea pe website-ul Apple. Email-ul are inclus un link, insa utilizatorii nu sunt directionati catre website-ul Apple, ci catre o pagina obscura conceputa de catre hackeri, acolo datele fiind preluate de catre acestia, ele fiind mai apoi utilizate pentru a fura Apple ID-urile si a cheltui banii din conturile utilizatorilor naivi.

  In concluzie, nu accesati link-uri din email-uri necunoscute, nu va introduceti datele in website-uri pe care nu le cunoasteti, deoarece s-ar putea sa pierdeti sume mari de bani.