iPhone 6 – doua terminale cu ecrane de 4.7 si 5.7 inch sunt pregatite pentru prezentare in cadrul WWDC 2014?

  Zvonurile aparute in legatura cu iPhone 6 in cursul acestui an indica faptul ca Apple testeaza un terminal cu ecran mult mai mare decat cel implementat in iPhone 5S, dar si ca dispozitivul ar putea fi lansat in primavara sau toamna. Separat de aceste zvonuri, unul nou sustine ca Apple ar putea incepe sa produca iPhone 6 chiar din luna mai a acestui an, insa in cadrul WWDC 2014 ar urma sa fie prezentat un terminal cu ecran de 4.7 inch si un altul cu ecran de 5.7 inch, cel din urma urmand a ajunge pe piata spre sfarsitul anului.

  iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar urma sa contina un Retina Display cu rezolutie 1136 x 640 pixeli, plus aceeasi camera de 8 megapixeli precum iPhone 5S, iar terminalul cu ecran de 5.7 inch ramane deocamdata un mister, chiar daca lansarea sa este prezumata a avea loc in toamna. Informatiile acestea vin de la un analist asiatic care in trecut a oferit detalii valide despre produse Google nelansate, asa ca acum se presupune ca el ar sti cate ceva si despre viitoarele produse Apple.

  V-am spus detaliile zvonului, asa ca acum vine timpul sa revenim putin cu picioarele pe pamant. In primul rand este extrem de putin probabil ca Apple sa prezinte vreun iPhone 6 in cadrul WWDC 2014 deoarece evenimentul este de cativa ani dedicat doar prezentarii noilor versiuni ale iOS si OS X. Apple nu va lansa iPhone 6 fara iOS 8, iar iOS 8 are nevoie de minim 3 luni de testare, asa ca daca prin aprilie nu vom avea prima versiune beta a iOS 8, atunci iPhone 6 nu va fi prezentat in iunie chiar daca productia va incepe in mai.

  In al doilea rand, Apple a prezentat o singura data un iPhone nou cu mai mult de o luna inaintea lansarii oficiale, iar anul acesta e putin probabil sa aplice din nou aceasta strategie. E foarte greu de crezut ca Apple va prezenta doua iPhone-uri cu ecrane de 4.7 si 5.7 inch in cadrul WWDC 2014 si e la fel de greu de crezut ca va lansa doua terminale cu asemenea ecrane intr-un sigur an. La fel de putin credibila este si informatia privind pastrarea intacta a rezolutiei, chiar daca pentru modelul cu ecran de 5.7 inch se prezite o crestere a acesteia.

  In concluzie, daca vom vedea vreun iPhone prezentat in cadrul WWDC 2014, atunci probabil va fi vreun concept pe care Apple va dori sa ni-l arate pentru a glumi pe seama imaginatiei utilizatorilor.