Guvernul belgian incearca sa schimbe modul in care Apple coopereaza cu operatorii de telefonie mobila

  Probabil stiti deja ca Apple refuza sa activeze functia 4G a terminalelor iPhone pentru operatorii de telefonie mobila care nu au reteaua certificata de catre inginerii sai, acele dispozitive neavand in meniul de setari un toggle care permite activarea conectivitatii 4G. In Belgia compania americana a certificat doar una dintre cele 3 retele de telefonie mobila care au infrastructura 4G activa, iar guvernul belgian nu este chiar atat de multumit de aceasta tactica a americanilor, asa ca intentioneaza sa o opreasca.

  Vice-premierul Belgian Alexander De Croo a anuntat in cursul acestei saptamani ca guvernul belgian intentioneaza sa propuna promulgarea unei legi prin care sa oblige tot operatorii de telefonie mobila sa deblocheze functionalitatea 4G pe terminale mobile. In aceasta situatie Apple ar fi obligata sa ofere tuturor belgienilor posibilitatea  sa acceseze retelele 4G ale operatorilor locali, indiferent de unde si-au achizitionat terminalele, tactica aplicata acum de catre companie fiind singulara in tara si probabil in toata Europa.

  In Romania Apple a aplicat o tactica similara in cazul iPhone-urilor pana la certificarea retelelor 4G ale Cosmote, Orange si Vodafone, insa partea buna este acum ca noi putem accesa fara probleme oricare dintre aceste 3 retele. In alte tari lucrurile sunt diferite si desigur ca exista multiple alte probleme ale modului in care Apple isi organizeaza si conduce afacerile, insa este bine ca autoritatile guvernamentale isi fac curaj sa tina piept americanilor.