Apple pregateste lansarea unui sistem de plati mobile folosind Apple ID-uri

  De ani de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa ne permita sa efectuam plati mobile folosind un Apple ID si un card atasat conturilor noastre, iar acum se pare ca americanii se apropie din ce in ce mai mult de realizarea acestui obiectiv. Conform publicatiei americane Wall Street Journal, vicepresedintele senior al Apple care conduce divizia ce administreaza serviciile iTunes s-a intalnit cu managerii unor companii specializate pe plati mobile, discutiile avand in centru posibila intrare a companiei Apple pe aceasta piata.

Apple Inc. laying the groundwork for an expanded mobile-payments service, leveraging its growing base of iPhone and iPad users and the hundreds of millions of credit cards on file through its iTunes stores. Eddy Cue, Apple’s iTunes and App Store chief and a key lieutenant of Chief Executive Tim Cook, has met with technology industry.

  Apple intentioneaza sa ne ofere posibilitatea de a utiliza informatiile despre carduri salvate in Apple ID-uri sau iCloud Keychain pentru a efetua plati in Apple Store-urile sale din intreaga lume, insa sistemul se va extinde si la alte magazine. Sistemul de plata ar fi similar cu cel utilizat deja pentru achizitii din iTunes, Apple folosind cel mai probabil inclusiv cititorul de amprente pentru a permite autorizarea platilor. iOS 7 este deja capabil sa scaneze coduri ale chitantelor, voucherelor sau biletelor de transport pentru stocare in aplicatia Passbook, asa ca extinderea functionalitatii pentru plati directe nu ar reprezenta o problema.

  Nu se stie deocamdata cand ar intentiona Apple sa lanseze acest sistem, insa probabil nu va dura mult pana cand il vom vedea prezentat.