Samsung Galaxy S5 ataca iPhone-ul cu ecrane de 5.2 inch, procesoare octa-core si un cititor de amprente

  Samsung Galaxy S5 este viitorul smartphone pe care compania Samsung se pregateste sa il lanseze pe piata si el va fi, impreuna cu iPhone 6, in atentia lumii intregi in perioada urmatoare. Avand in vedere interesul foarte mare pentru acest dispozitiv, unul dintre analistii care are informatii, de cele mai multe ori, corecte in legatura cu terminale mobile nelansate, ne ofera cateva posibile detalii in legatura cu viitorul dispozitiv. Conform informatiilor sale, Samsung Galaxy S5 ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, ambele cu ecrane de 5.2 inch, insa cu configuratii complet diferite.

  Primul model al Samsung Galaxy S5 urmeaza sa contina un ecran WQHD AMOLED de 5.2 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli si 565 pixeli per inch, procesor octa-core Samsung Exynos 5430 de 32 de biti, 3 GB RAM DDR 3, camera de 16 megapixeli, cititor de amprente, carcasa din plastic si o baterie de 2850 mAh. Urmand exemplul Apple, cei de la Samsung intentioneaza sa lanseze un al doilea model al Samsung Galaxy S5, acesta urmand a contine un ecran FHD AMOLED de 5.2 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 423 pixeli per inch, procesor octa-core Samsung Exynos 5430 de 32 de biti sau Qualcomm MSM 8974AC de 32 de biti, 2 GB RAM DDR 3, camera de 16 megapixeli, cititior de amprente, carcasa din plastic si aceeasi baterie de 2850 mAh.

  Practic vorbim despre doua schimbari majore, prima dintre ele avand legatura cu implementarea unui cititor de amprente, din moment ce Apple l-a facut atat de popular, dar si lansarea a doua versiuni, probabil simultan. In concluzie, Samsung Galaxy S5 va contine noutati hardware relativ asteptate si cunoscute, insa ramane de vazut daca software-ul va veni cu noutati importante care sa atraga utilizatorii.

19 COMENTARII

  1. Daca asa va fi, e chiar amuzant… Scoate apple 2 tel-uri in acelasi timp si cititor de amprente, hai si noi(samsung) sa facem la fel.
    bine ar fi sa copieze si celalalt detaliu, adica unul cu carcasa metalica si una de plastic, nu ambele de plastic 🙂

  2. Am si eu o intrebare pentru cei cu ecrane Full HD de 4, 5″ … Se simte vreo diferenta fata de Retina ? N-am avut timp sa ma uit atent, daaa … nu e inutil sa pui procesoru’ sa traga atatia pixeli pe care omu’ nu-i vede ?

  3. @Dany: daca ar fi copiat Apple, S5-ul ar fi fost un S4 cu cititor de amprente si 100mhz in plus.

    @Darie: ochiul uman vede pana la 600 si ceva pixeli per inch. Diferenta intre retina si full hd de 5″ o vede oricine.

  4. @Anonim, nu copiaza punand procesor 32 biti, cititor de amprente, si lansand 2 teluri concomitent? hai sa fim seriosi.
    Orice companie poate sa arunce rami si procesoare mari intr-un tel, acum ca aplle n-o face asta e alta poveste

  5. Si uite asa se realizeaza implementarea amprentarii melteanului ,incet dar sigur….urmeaza scanarea retinei…..apoi scanarea faciala…..in final nu vei utiliza telefonul fara indentificare respectiva si obligatoriu functia de localizare activata……ce frumos,hip hip hip ura ce scule bengoase avem …mai vrem mai vrem :)))))

  6. Asa si diferenta unde este?Doar la processor si rezolutie nu?Cam ce exemplu a urmat de la apple?Nu cumva Samsung a scos si anul trecut modelul Samsung galaxy s4 in 2 variante?Una cu processor octa core si una quad core?

  7. Prefer rama din policarbonat și spatele din plastic care le poți schimba oricând, decât aluminiul moale care după o vreme parcă e ros de șoareci, dacă îl pui într-o husă orice telefon nu ai făcut nimic

  8. @Mario: daca te referi la husele din plastic…clasicele huse, da. de acord cu tine; dar inseamna ca nu te-ai uitat la cele din pielea de la Apple!!! take a closer look!

  9. Samsung au scos mai multe versiuni mereu, nu inseamna ca neaparat copiaza, dar cu siguranta vor fi woow cu telefonul nou. Va fi probabil putin mai bun decat note-ul. In felul asta mai degraba isi pastreaza clientii, daca vreunul din ei tanjeste dupa cititor de amprenta, samsung il rezolva si nu il lasa prada concurentei sau sa spuna ca nu tine cont de dorintele lor. Ia doreste-ti tu ceva de la samsung-de exemplu sa poti activa si dezactiva 3G-ul si asteapta sa iti ofere apple asta, sa vedem cat astepti???

  10. Si eu am la NOTE 3 husa originala din PIELE .Taceti din gura cu copiatul telefoanelor ca ala o facut si celalat a copiat, ce specificati are S4 si NOTE 3 si ce are 5S, dick ăla cititor de amprenta, oau ceva scormonitor in fund daca apple pune oau ce revolutie……….