Apple dezvolta un sistem revolutionar de lentie interschimbabile pentru iPhone

  Daca va gandeati ca Apple nu are cu ce sa mai revolutioneze iPhone-ul, ei bine va recomand sa va razganditi, deoarece pentru compania americana a fost aprobat recent un brevet de inventie care descrie implementarea unui sistem de camere interschimbabile pentru smartphone-urile sale. Conform descrierii publicate de catre Apple prin intermediul brevetului sau de inventie, noi vom putea schimba lentilele camerelor iPhone-urilor viitorului folosind un sistem magnetic care ajusteaza in mod automat senzorii optici dupa inlocuirea lentilelor.

  iPhone-urile vor avea un senzor de imagine implementat din fabrica, insa deasupra lor vom regasi un sistem interesant care ne va permite sa inlocuim lentilele montate de catre Apple cu orice alte lentile comercializate de catre companie. Sistemul presupune utilizarea unui senzor optic pentru zoom si stabilizarea imaginilor, componenta magnetica amplasata langa camera permitand atasarea lentilelor si eventual ajustarea fina a pozitiei pentru a permite inregistrarea de poze cat se poate de bine.

  In mare, lentilele s-ar atasa folosind un sistem asemanator cu cele utilizate in actualele camere DSLR moderne, deci vorbim probabil despre un sistem clip-on in care s-ar potrivi doar accesoriile special concepute pentru el. Marginile acestui sistem ar avea magneti special pozitionati pentru a fixa lentila in loc dupa pozitionare, iar de aici incolo doar imaginatia noastra ne va putea limita in inregistrarea de poze interesante. Brevetul de inventie a fost trimis pentru inregistrare in anul 2010, insa a fost inregistrat abia acum si nu se stie daca va fi implementat vreodata in iPhone-uri.

5 COMENTARII

  1. Pai daca nu o sa fie niciodata functional , ce revolutioneaza ? Apple are marea majoritate a brevetelor de inventii , doar pe hartie si nu se stie daca vreunele din ele sunt functionale , nefiind nicodata puse in practica .