O agentie de contra-spionaj din Marea Britanie dezvolta un sistem care permite controlarea iPhone-urilor de la distanta

  Daca NSA-ul intercepteaza o buna parte din traficul de internet global si analizeaza datele preluate de la utilizatori, britanicii nu se pot lasa mai prejos, asa ca au dezvoltat un sistem care permite exploatarea si controlarea iPhone-urilor de la distanta. Software-ul dezvoltat de catre o agentie de contra-spionaj din Marea Britanie permite exploatarea iPhone-urilor astfel incat agentia: sa poata asculta conversatiile purtate in preajma sa, sa poata prelua datele din terminale si sa preia coordonatele GPS ale terminalelor.

  Vechi de 4 ani de zile software-ul numit Warrior Pride a fost cel mai probabil utilizat in diverse operatiuni ale agentiei, insa iPhone-urile trebuie sa fi fost infectate pentru a putea fi exploatate. Separat de utilizare acestui software, agentia britanica monitorizeaza inclusiv traficul de date facut de catre diversele aplicatii utilizate in smartphone-uri, procedura fiind similara cu ceea utilizata de catre NSA si explicata de catre mine in cursul serii trecute.

  Practic agentiile americane si britanice pot afla orice doresc despre tintele lor si cu ajutorul unor software-uri precum Warrior Pride pot prelua aproape orice doresc din terminale, inclusiv SMS-uri, poze, email-uri sau istoria de navigare pe web.