Prima Pagina Apple Cota de piata globala a iPhone-urilor scade la nivelul inregistrat in anul...

Cota de piata globala a iPhone-urilor scade la nivelul inregistrat in anul 2010

  Anual Apple vinde din ce in ce mai multe iPhone-uri, insa in loc sa inregistreze si cresteri in ceea ce priveste cota sa de piata, compania Apple inregistreaza doar scaderi si asta pentru ca nu reuseste sa-si creasca vanzarile intr-un ritm la fel de alert precum producatorii de terminale Android. Conform cifrelor publicate pentru Q4 2013, cota de piata globala a iPhone-urilor ar fi de 15%, 15.3%, adica o valoare putin mai mica decat cea inregistrata in anul 2010 de catre compania americana.

  La o prima vedere scaderea pare dezastruoasa si adevarul este ca Apple are o mare problema in a reusi sa genereze vanzari indeajuns de mari pentru a contra-ataca evolutia pozitiva a competitorilor producatori de terminale Android. Desi pare imposibil, in acest ritm Apple risca sa ajunga rapid la o cota de piata mai mica de 10% daca in doar un an de zile a pierdut aproape 5% din cota sa de piata, insa poate un iPhone 6 cu ecran de 4.7 – 5 inch va rezolva problema.

  In final, pentru a va face o idee si mai buna in legatura cu problema prin care trece Apple va spun ca avand o cota globala de piata de 16% in 2010 cu 40 de milioane de iPhone-uri vandute intr-un singur an, Apple are o cota globala de piata de 15% cu 153 de milioane de iPhone-uri vandute intr-un singur an.

 • cosmin

  19,7% – 15% = 4,7% in scadere fata de anul trecut, nu 6%.

 • cosmin

  anul precedent, scuze

 • seaman

  Discutabile datele celor de la Phonearena . iPhone a fost undeva prin 2011 la topul cotei de piata si de atunci tot scade .
  Dupa alte studii , mai are doar 12-13% cota de piata . Posibil sa fi crescut putin dupa lansarea 5S, dar va scadea din nou pana la toamna cand va apare un nou model . De fapt ciclul asta cu usoara crestere dupa un model nou se repeta de vreo 3 ani .
  Dar YOY scade in fiecare an .

 • IDC spune 15.3, deci aia cu 12% – 13% mi se par fantezii, mai ales ca in cazul Samsung se vorbeste DOAR despre ESTIMARI si nu despre cifre clare.

 • Roger

  O sa scoata niste palete de tenis de 4,7 – 5 inch si o sa-si revina. Stati linistiti …
  Sa inteleg ca s-a schimbat “dimensiunea ideala”? Sau, ma rog, se va schimba de la toamna?

 • adzzz

  @Roger
  Tu chiar nu ai inteles ca faza cu dimensinea in ceea ce priveste perceptia fanilor apple era un bulshit? spuneau ca e dimensiunea ideala pt ca stiau ca apple nu va scoate un telefon mai mare… si normal ca daca nu scoteau era dimensiunea perfecta… acum vor face mai mare si nu vor fi palete de tenis… oricum eu ma mir ca zaone a publicat articolul asta…. de mult timp apple e in scadere si in presa straina sunt sute de articole… doar ca zaone nu le prezinta 😉

 • Rockafeller

  Apogeul a fost atins cu iPhone 4, cel mai de succes iPhone de altfel