Cota de piata globala a iPhone-urilor scade la nivelul inregistrat in anul 2010

  Anual Apple vinde din ce in ce mai multe iPhone-uri, insa in loc sa inregistreze si cresteri in ceea ce priveste cota sa de piata, compania Apple inregistreaza doar scaderi si asta pentru ca nu reuseste sa-si creasca vanzarile intr-un ritm la fel de alert precum producatorii de terminale Android. Conform cifrelor publicate pentru Q4 2013, cota de piata globala a iPhone-urilor ar fi de 15%, 15.3%, adica o valoare putin mai mica decat cea inregistrata in anul 2010 de catre compania americana.

  La o prima vedere scaderea pare dezastruoasa si adevarul este ca Apple are o mare problema in a reusi sa genereze vanzari indeajuns de mari pentru a contra-ataca evolutia pozitiva a competitorilor producatori de terminale Android. Desi pare imposibil, in acest ritm Apple risca sa ajunga rapid la o cota de piata mai mica de 10% daca in doar un an de zile a pierdut aproape 5% din cota sa de piata, insa poate un iPhone 6 cu ecran de 4.7 – 5 inch va rezolva problema.

  In final, pentru a va face o idee si mai buna in legatura cu problema prin care trece Apple va spun ca avand o cota globala de piata de 16% in 2010 cu 40 de milioane de iPhone-uri vandute intr-un singur an, Apple are o cota globala de piata de 15% cu 153 de milioane de iPhone-uri vandute intr-un singur an.