Iata ce fel de baterii urmeaza sa utilizeze Apple pentru iWatch

  Una dintre principalele probleme ale iWatch era gasirea unei surse de energie suficient de bune pentru a permite functionarea pentru perioade indelungate de timp. Desi compania Apple a avut dificultati in a gasi ceva potrivit pentru smartwatch, iata ca in final ar fi ales sa utilizeze baterii litiu-ion produse de catre Samsung SDI, Tianjin Lishen Battery si LG Chem. Partea interesanta este la cel din urma producator, bateriile acestuia avand o durata de viata mai mare decat cele ale altor producatori si putand fi produse in diverse marimi.

Contrary to recent news reports of solar-powered smart watches, Apple has confirmed that it will stick with lithium-ion batteries for its upcoming iWatch. These batteries are to be supplied mainly by Samsung SDI, LG Chem and Tianjin Lishen Battery, according to industry sources.“Apple will utilize LG Chem’s stepped battery since it offers better longevity than others and can be applied for different shapes,” a source said, declining to be identified. 

  Bateriile alese de catre compania Apple au o portiune suplimentara care permite cresterea capacitatii de stocare a energiei, bateriile produse de catre LG Chem putand oferi cu pana la 16% mai multa energie decat bateriile conventionale. In acest caz vorbim despre cateva ore suplimentare de autonomie pentru un posibil iWatch, un smartwatch trebuind sa functioneze minim 2 zile fara a necesita o incarcare. Desi se zvoneste ca Apple cauta solutii de incarcare folosind energie cinetica sau solara, se pare ca in final ar putea alege calea cea mai simpla a implementarii unei baterii mai mari.