Un periculos bug al iOS 7 permite dezactivarea Find My iPhone fara a utiliza o parola (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QnPk4RRWjic&w=580&h=370]

  iOS 7 Activation Lock este una dintre cele mai utile noutati aduse de catre iOS 7 pentru iDevice-urile noastre, insa ea este pusa in pericol de un bug major disponibil in sistemul de operare al celor de la Apple. Dupa cum puteti vedea deja in clipul video de mai sus, functia Find My iPhone a iCloud poate fi dezactivata din iOS 7 prin doar cateva actiuni intreprinse de catre noi, iar din pacate acest lucru poate fi facut fara a introduce parola Apple ID-ului utilizat pentru activarea functiei in iCloud.

  Bugul este prezent inclusiv in iOS 7.0.4 si mi se pare absolut ciudat ca el exista in iOS 7 si poate fi reprodus atat de usor de catre oricine, un hot putand dezactiva Find My iPhone in doar cateva secunde de la furtul unui iPhone fara ca sistemul sa-l opreasca. Una dintr epartile bune ale intregii probleme este faptul ca in iOS 7.1 bugul a fost rezolvat de catre compania Apple si pentru multi acesta va fi un motiv extrem de bun de a face update la aceasta versiune a sistemului de oparare, insa daca folositi un cod de siguranta veti fi in aceeasi masura protejati, cel putin pana la deblocarea terminalului.

  In final merita mentionat faptul ca iOS 7 Activation Lock va ramane functional in cazul unui restore, asa ca iDevice-ul furat nu va putea fi activat fara parola Apple ID-ului cu care a fos tlogat la iTunes.