Tim Cook compara Android-ul cu Europa

  Ca parte a aceluiasi interviu interesant acordat de catre Tim Cook pentru Wall Street Journal aflam ca actualul CEO al companiei Apple compara fragmentarea Android OS-ului cu fragmentarea tarilor din Europa. Intrebat despre piata PC-urilor si o comparatie cu cea a terminalelor mobile, Tim Cook a afirmat ca desi Windows-ul, sistemul de operare dominant, nu mai genereaza vanzari puternice de PC-uri, el este totusi fundamental diferit de Android. In cazul Windows-ului vorbim despre o platforma uniforma, insa in cazul Android-ului vorbim despre mai multe componente adunate sub acelasi brand, aici intervenind comparatia cu Europa.

The other thing is that Windows pretty much was one thing. Android is like Europe. Europe was a name that somebody came up with for Americans who didn’t understand that Europe was a lot of countries that weren’t like U.S. states. They were very different. Android is many things. How many people who use a Kindle know that they’re using Android? And you see what Samsung is doing by putting more and more software on top. I think it’s night and day. The compare is so off.

  Continuand, Cook explica de ce Mac-ul nu a avut succes in trecut si PC-ul a devenit atat de popular, el afirmand ca lipsa aplicatiilor pentru Mac a generat aceasta problema pentru Apple, iOS-ul avand acum o baza foarte mare de dezvoltatori si cel mai mare magazin de aplicatii. Cook sustine ca succesul iOS-ului are la baza dezvoltatorii sai si ca ecosistemul a fost dezvoltat invatand din greselil deceniilor trecute avute cu Mac-urile, greseli care acum au ajutat Apple sa devina unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri de pe glob.