Prima Pagina AppStore Flappy Bird o aplicatie “de succes” cu un istoric dubios si fragilitatea...

Flappy Bird o aplicatie “de succes” cu un istoric dubios si fragilitatea App Store-ului

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vIJdLpAO7j8&w=580&h=370]

  In clipul video de mai sus aveti prezentat jocul Flappy Bird, un titlu care a devenit extrem de popular in ultimele zile, ajugand rapid pe prima pozitie in topul celor mai descarcate creatii gratuite ale App Store-ului. Desi gameplay-ul titlului este cat se poate de simplu, titlul genereaza totusi 50.000 de dolari zilnic, conform unor analize, dar modul in care a ajuns in top este cel putin suspect. Jocul este disponibil in App Store din luna mai si abia acum a ajuns in atentia tuturor, unii speculand ca la mijloc ar fi vorba despre manipularea algoritmilor App Store-ului folosit roboti virtuali.

  In ciuda succesului sau neasteptat, vreatia va fi retrasa din App Store in urmatoarele ore, dezvoltatorul sau sustinand ca toata aceasta atentie ii “distruge” viata. Suparat din cauza modului in care a fost comentata aplicatia sa, dezvoltatorul a decis sa o retraga complet si sa nu o vanda vreunei alte parti interesate, el sustinand totusi ca va continua sa dezvolte alte jocuri pentru iOS.

  Ca sa fiu sincer, toata drama dezvoltatorului pare a fi legata de altceva si cred ca el doar a demonstrat foarte usor cum o banala aplicatie poate fi transformata intr-un hit cu ajutorul unei retele de roboti virtuali, acest lucru demonstrand fragilitatea App Store-ului.

Pretul initial:
Numele:
Flappy Bird

Gratuit

s

Developer: Dong Nguyen
Universala
Categoria: Games


Descriere: Flap your wings to fly…

[How to play]
> Tap to flap your wings to fly.
> Avoid pipes.
> Try to get 4 medals: Bronze, Silver, Gold (hard), Platinum (very hard)…


Dimensiunea aplicatiei este: 2.5 Mb