Apple ataca zecile de companii care au actionat-o aproape 100 de procese in ultimii ani

  Compania Apple a fost nevoita sa investeasca sute de milioane de dolari in procese in ultimii ani de zile, iar prin intermediul avocatilor sai ataca entitatile care au fortat-o sa se apere in instante. Conform avocatilor celor de la Apple, compania a fost implicata in nu mai putin de 92 ed procese in ultimii 3 ani de zile, cifra fiind enorma pentru orice companie de pe glob. Partea interesanta in toata aceasta poveste este ca Apple a ales sa incheie intelegeri pentru a termina 51 dintre cele 57 de procese in care exista hotarari definitive, deci vorbim si despre multe incalcari.

Apple has rarely lost on the merits. But victory figures are small consolation, because in every one of these cases, Apple has been forced to bear its legal fees. This reality is the lifeblood of the patent assertion industry… Indeed, the opening line of many negotiations is some form of, “What we’re asking for is less than it will cost you to litigate this case to judgment.” It should come as no surprise, then, that despite its success in litigating the merits, for business purposes Apple has agreed to a settlement in 51 of the 57 closed cases.

  Printre companiile care au atras cea mai multa ura din partea celor din Cupertino se numara Lodsys, o companie americana care i-a hartuit dezvoltatorii din cauza sistemului de in-app purchase-uri al App Store-ului. Lodsys a evitat sa intre intr-un proces direct cu Apple, asa ca incearca sa sperie dezvoltatorii de aplicatii, unii incheind deja intelegeri cu ea, fara ca, celor de la Apple sa le fie permisa interventia in procese pentru a isi apara dezvoltatorii.

Lodsys scuttled away, settling with each of the developers for a pittance, thereby mooting Apple’s attempted intervention and avoiding a sure loss on the merits… Lodsys has no compunctions about this strategy. It will keep moving from developer to developer, leeching whatever royalties it can until a party with the resources to litigate scares it away.

  Deocamdata lista celor care incearca sa obtina bani de la Apple creste, insa ramane de vazut cati vor mai reusi sa obtina victorii meritate in fata celor din Cupertino.