Iata cat de importante sunt iPod-urile pentru soldatii din Afganistan

  iPod-ul a fost lansat in 2001 ca un MP3 player diferit, revolutionar si avea sa schimbe complet modul in care lumea avea sa asculte muzica oriunde. iPod-ul este in continuare popular pentru un numar foarte mare de persoane, in special pentru soldatii stationati in diverse teatre de operatiuni. Intr-un documentar interesant publicat in cursul acestui weekend, cei de la BBC ne explica, cat de importante sunt iPod-urile in razboiul din Afganistan pentru soldatii Marii Britanii.

Soldiers stationed at Camp Bastion describe their music as an essential part of their lives. It helps to drown out the constant hum of activity around camp. It gives an adrenalin kick to long, dreary journeys, and helps everybody to relax in their free time. Music can rapidly become a prop, helping those serving to deal with the difficult and potentially-traumatic reality of life serving in Afghanistan. As British soldiers prepare for their first war zone posting, building a playlist takes on a real sense of importance for those both excited and anxious about their first tour of duty. What will be the right music to listen to when they are in Helmand? 

  Soldatii stationati acolo folosesc micutele produse ale celor de la Apple pentru a “evada” din lumea in care se afla, pentru a se relaxa sau pentru a isi ocupa timpul in lungile drumuri facute prin tara. Aceeasi muzica ii ajuta sa treaca si peste momentele dificile, iar listele de cantece alese de acasa inaintea plecarii sunt extrem de importante pentru ei. Practic iPod-ul devine, conform celor de la BBC, o unealta prin care soldatii reusesc sa faca mult mai usor fata vietii dure dintr-unul dintre cele mai complexe teatre de operatiuni.