Nokia pregateste lansarea unui smartphone Android in cursul lunii viitoare

  In cursul lunii trecute v-am spus ca Nokia pregateste lansarea unui nou smartphone, ce are numele de cod Normandy, acesta urmand a rula sistemul de operare Android OS. Desi compania nu a anuntat niciun detaliu in legatura cu aceasta posibila lansare, un nou zvon indica faptul ca terminalul urmeaza sa isi faca aparitia in cadrul Mobile World Congress, care va avea loc luna aceasta in Europa. Terminalul urmeaza sa functioneze un baza unei versiuni modificate a Android OS, el integrand servicii Nokia si Microsoft pentru a oferi diverse functii utilizatorilor.

Nokia, whose mobile-device business will soon be bought by Microsoft, plans to introduce this month a smartphone powered by a version of Google’s Android mobile software, according to people familiar with the matter. The Nokia phones will differ from most other Android smartphones, and won’t access some Google-developed features or Android apps from the Google Play storefront, said the people familiar with the matter. Instead, the phone will come installed with digital services created by Nokia and Microsoft, including mapping service Here and streaming music service MixRadio, as well as a Nokia application store.

  Nokia are programata in momentul de fata o conferinta de presa in cadrul Mobile World Congress, iar surse apropiate companiei sugereaza faptul ca noul terminal urmeaza sa fie prezentat acolo. Nokia X urmeaza sa fie numele dispozitivului si el ar urma sa ofere o interfata similara celei Windows Phone, insa aparent nu va oferi acces la Google Play-ul celor de la Google. Pana acum am avut parte de o sumedenie de zvonuri legate de acest terminal si imaginea de mai sus care confirma ca prototipuri exista, insa ramane de vazut ce vor face finlandezii.

  Dezvoltarea unui smartphone Nokia cu Android OS va creste cu siguranta concurenta pe piata smartphone-urilor si daca dispozitivul ar putea avea succes, atunci lucrurile vor fi cu atat mai bune pentru noi, concurenta crescand serios dorinta companiilor de a veni cu lucruri tot mai inovatoare.

10 COMENTARII

  1. un nokia cu android? imi e scarba deja iac…..cu toate ca sunt fan apple incurajez destul de multa lume sa cumpere un nokia cu windows daca nu au bani de iPhone….decat sa dai banii pe un android…

  2. Rog daca cineva ma poate ajuta sa aduc un iphone 4 la setarile originale de fabrica!mentionez ca am avut jailbreack facut iar din general settings nu pot sai mai dau stergeti iphone am ios 6.1.3 si nu vreau sa renunt la el pt a trece la ios 7 daca cineva ma poate ajuta sal pot face va rog!vreau sa pot instala tot ios 6.1.3

  3. Se zvoneste ca o sa fie un low end. Ceva gen Asha. Sper sa nu fie adevarat si sa aiba specificatiile de la Lumia 525. Fara dual core si un giga de RAM nu ai ce cauta pe Android. Daca e gen Asha atunci Nokia isi merita soarta. Ar fi rupti de realitate.

  4. Asta e o gluma. Never ever nokia cu android. Microsoft are orgoliul prea mare sa faca asta si bani sa sustina acest orgoliu.